Door: Tim de Vries
Vuelta a España

Contador: 'Ik zal rijden met mijn hoofd, mijn hart en mijn benen'

Alto de Los Machucos boekte Contador tijdwinst op de klassementspretendenten.

Bijna had Alberto Contador in de zeventiende etappe een mooi afscheidscadeau te pakken. Op weg naar de top van de Alto de Los Machucos liet hij de andere klassementsrenners één voor één achter zich. Op de steile flanken raapte hij tevens de ene na de andere vroege vluchter op. El Pistolero kon enkel Stefan Denifl niet meer achterhalen. 

"Vandaag was één van mijn beste dagen in deze Vuelta. De weersomstandigheden waren in mijn voordeel en eindelijk deden mijn benen wat mijn geest wilde", meldde Contador na afloop van de etappe in het persbericht van Trek - Segrafredo. "Ik wist dat Miguel Ángel López zou aanvallen en ik wilde hem volgen." Toen de Spanjaard zag dat zijn Colombiaanse rivaal stilviel op de steilere stroken aarzelde Contador geen moment om alleen door te gaan. "Vandaag had ik genoeg over om door te kunnen blijven gaan."

Contador gaf alles op de steile rampas van de slotklim, maar dat was niet genoeg om Stefan Denifl nog te achterhalen. Een halve minuut na de Oostenrijker van Aqua Blue Sport kwam Contador als tweede over de finish. "Het is jammer dat ik de etappe niet weet te winnen voor mijn ploeg en mijn fans, maar er komen nog drie lastige dagen aan. Ik zal zien wat ik de komende dagen nog kan doen."

De hele Vuelta nemen fans afscheid van de Spaanse wielerlegende. Op de slotklim was dat niet anders.

Contador maakte wel flink wat tijd goed op de andere klassementsrenners. Het verschil met Wilco Kelderman is bij het ingaan van de achttiende etappe 1'21". Een plek op het eindpodium behoort vier etappes voor het einde van zijn carrière nog altijd tot de mogelijkheden, weet ook de 34-jarige Contador. "In deze Vuelta moet je elke rit alles geven en je moet op alles voorbereid zijn. 

Morgen komen Contador en zijn collega's in de achttiende etappe over de Collado de Hoz. In 2012 zette hij daar op weg naar Fuente Dé eigenhandig de Ronde van Spanje op zijn kop door Joaquim Rodriguez uit de leiderstrui te rijden. Of er morgen een soortgelijk scenario in de lucht hangt? "We gaan het zien." Met een glimlach besloot Contador het communiqué: "Ik zal rijden met mijn hoofd, mijn hart en mijn benen."

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws