Door: Matthijs Klerkx
Vuelta a España

Vuelta a España: Hansen zet grote ronde-reeks door na blessure Valls

De Spanjaard brak zijn heup bij een valpartij tijdens een training.

Adam Hansen gaat toch van start in zijn 19de grote ronde op rij. De Australiër valt in voor de geblesseerde Rafael Valls.

Dat meldde Lotto Soudal in een persbericht. Valls zou aanvankelijk kopman van de Belgische formatie zijn in zijn thuisronde, maar moet noodgedwongen afhaken. "Bij een val op training heeft Rafael Valls een ernstige heupbreuk opgelopen", staat te lezen in het bulletin.

"Voor de Spanjaard betekent dit het einde van zijn seizoen." Valls ondergaat binnenkort een heupoperatie. Zijn vervanger is dus Adam Hansen, die vorige week teleurgesteld was te horen dat hij gepasseerd werd voor de Vuelta en zodoende zijn reeks van 18 grote rondes op rij geen vervolg kon geven.

"De sportieve en medische staf hopen dat het letsel aan het zitvlak van Adam voldoende hersteld is", zegt de Belgische ploeg, "en twijfelt er niet aan dat Adam toegewijd aan de start zal staan van zijn 19de opeenvolgende grote ronde." In de Giro d'Italia van 2013 en de Vuelta a España van 2014 won de Australiër al eens een etappe.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws