Door: Matthijs Klerkx
Vuelta a España

Vuelta vandaag: 21 | Arroyomolinos - Madrid | 117,6 kilometer

De laatste!

Het zit erop. Alberto Contador rijdt voor het laatst in het peloton en zal vandaag zijn Madrileense thuispubliek begroeten. Chris Froome gaat de eerste renner worden sinds Bernard Hinault in 1978 die zowel de Tour als de Vuelta in één jaar wint en uiteindelijk gaan we vanmiddag sprinten in Madrid. Viva la Vuelta!

Parkoers

Eindelijk is Madrid bereikt, de champagne kan worden ontkurkt. Cava vloeit rijkelijk, de salsa wordt gedanst, tapas worden gegeten. De Ronde van Spanje komt tot een einde, maar niet voordat
in de straten van Madrid nog een koninklijke sprint volgt.

De 72ste editie van La Vuelta heeft een grote mix van etappes gehad, in vergelijking met voorgaande
jaren. De sprinters die de Angliru hebben overleefd, krijgen een welverdiende kans om glorie te
behalen in de Spaanse hoofdstad.

Tussen startplaats Arroyomolinos en het Madrileense centrum ligt 33 kilometer, maar naar goed gebruik eindigen we met een soort van criterium in de straten van Madrid. Wie wint de slotrit? 

Favorieten

Topfavoriet? Dat moet Matteo Trentin zijn. De gelegenheidsdrager van het groen - rode trui Chris Froome kan dat groen immers niet dragen - kan nog wel het puntenklassement winnen, maar dan moet hij naast de etappezege ook de tussensprint meenemen. 

Wie hem gaan bekampen voor de ritwinst? Sacha Modolo moet het eens proberen, want we hebben nog niets van hem gezien tijdens deze Vuelta. Datzelfde geldt voor de renner die vorig jaar de slotrit in Madrid won, Magnus Cort Nielsen. De Deen toonde zich gelukkig nog een paar keer in de lange vlucht.

Adam BlytheJuanjo LobatoSebastian MolanoMichael SchwarzmannLorrenzo ManzinDaniel HoelgaardIvan García CortinaMarco Haller en Edward Theuns: allen kunnen ze geschiedenis schrijven. 

Wij gaan toch voor Trentin!

Prijsvraag

Wil je kans maken op een t-shirt naar keuze van CyclingLifestyle? Voorspel dan de winnaar van de etappe van vandaag op onze Facebook-pagina of waag een gokje op Twitter!

Foto's: Cor Vos, La Vuelta

Gerelateerd nieuws