Door: Matthijs Klerkx
WK

WK: Dumoulin, Kelderman en Oomen in sterke selectie ploegentijdrit voor Team Sunweb

Ook de dames van de Duitse ploeg zijn goed Nederlands vertegenwoordigd.

Drie Nederlanders in de selectie van Team Sunweb voor het wereldkampioenschap ploegentijdrit in het Noorse Bergen voor aankomende zondag.

Dat maakte de WorldTour-formatie bekend via een persbericht. Giro-winnaar Tom Dumoulin moet de ploeg in goede banen leiden. Met Wilco Kelderman en Sam Oomen heeft hij twee landgenoten binnen de selectie. De talenten Søren Kragh Andersen en Lennard Kämna maken samen met Michael Matthews het zestal compleet.

"Vier van onze jongens komen uit de Vuelta, de andere twee hebben zich in Canada goed getoond", aldus tijdritcoach Adriaan Helmantel. "Sam en Lennard moesten beiden uit de Vuelta stappen, maar zijn helemaal hersteld voor deze ploegentijdrit. Tom en Wilco hebben dit jaar laten zien goede tijdritten te rijden. Søren en Michael zijn explosieve renners die we op dit parkoers nodig hebben", legt Helmantel de keuze van de renners uit.

Bij de vrouwen leidt Ellen van Dijk de troepen van de Team Sunweb-formatie. Zij krijgt met Lucinda Brand, Floortje Mackaij en Sabrina Stultiens drie landgenoten mee. De Canadese Leah Kirchmann en de Amerikaanse Coryn Rivera zijn er ook bij. De wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen starten aankomende zondag, om een week later op zondag te eindigen.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws