Door: Matthijs Klerkx Fotografie: Cor Vos
WorldTour

Kelderman en Team Sunweb verlengen tot en met 2020

Wilco Kelderman heeft zijn contract met Team Sunweb verlengd tot en met 2020. Dat meldde zijn werkgever tijdens de ploegenpresentatie in Berlijn.

Kelderman had voor aankomend jaar nog een contract, maar bindt zich met zijn handtekening nog twee extra jaren aan de ploeg van Iwan Spekenbrink. In de winter van 2016 kwam de klassementsman over van Team LottoNL-Jumbo en voor zijn nieuwe werkgever maakte hij indruk in de afgelopen Vuelta a España. Een vierde plaats in het klassement was het gevolg.

"Ik heb vorig jaar meteen mijn plek gevonden in deze ploeg en voelde me meteen op mijn gemak", vertelt Kelderman in het persbericht over zijn contractverlenging. "We werken nauw samen om doelen te stellen en plannen te maken. Deze structuur heb ik nodig om mijn eigen focus volledig op het trainen en koersen te kunnen leggen."

Kelderman maakte afgelopen jaar deel uit van de Giro-ploeg van Tom Dumoulin, maar moest in etappe 9 de strijd staken. "Dat was een minder moment, maar de ploeg steunde me op dat moment heel goed. Ik kijk uit naar de komende jaren met deze sterke ploeg. We kunnen verder bouwen op de resultaten van dit jaar." In september werd de Nederlander met vijf ploeggenoten wereldkampioen ploegentijdrit in het Noorse Bergen.

Gerelateerd nieuws