Door: Tim Beck Fotografie: Cor Vos
WorldTour

Teleurgestelde Kelderman hoopt snel weer op de fiets te zitten

Hoewel het gevoel nog niet eens optimaal was, verkeerde Wilco Kelderman in goede vorm in de Tirreno-Adriatico. De Utrechter had nog kans op de eindoverwinning toen het noodlot weer toesloeg. Eindresultaat: een gebroken sleutelbeen.

“Dit is heel teleurstellend na zo’n goede start van het seizoen. Ik voelde me erg sterk hier en had een uitstekende positie in het algemeen klassement, maar ik viel twee keer zondag. Net als vorig jaar zal ik de komende periode moeten missen. Ik hoop dat de operatie goed verloopt, zodat ik snel weer op de fiets kan zitten.”

Keldermans ploeg, Team Sunweb, bevindt zich momenteel sowieso in de hoek waar de klappen vallen, want alleen al in Italië is het slagveld groot. Coach Marc Reef: “Het ongeluk komt allemaal in één keer voor ons. Eerst wordt Kragh Andersen ziek, dan valt Geschke uit met een gebroken sleutelbeen en vervolgens moet Tom opgeven na een valpartij. En dan nu ook nog Wilco. Onze focus zal nu komen te liggen op de individuele tijdrit. Chad Haga, Nikias Arndt en Lennard Kämna zijn allemaal in staat een goede tijdrit af te leveren.”

Gerelateerd nieuws