Door: Redactie Wieler Revue Fotografie: Cor Vos
WorldTour

Wout Poels valt zwaar in Parijs-Nice, Rudy Molard triomfeert

De zesde etappe van Parijs-Nice is uitgelopen op een drama voor Wout Poels. De Nederlander van Team Sky, voor aanvang van de rit de nummer twee in het klassement, kwam in volle finale tijdens een afdaling hard in aanraking met de vangrail.

Over de medische toestand van de Limburger is nog geen duidelijkheid gegeven. Wel is zeker dat hij de 'koers naar de zon' niet zal uitrijden. De winnaar van de individuele tijdrit was namelijk genoodzaakt om de strijd te staken. 

Groenetruidrager Arnaud Démare maakte onderdeel uit van de vluchtgroep die de zegen kreeg van het peloton. Nils Politt (Katusha Alpecin), de nummer twee van gisteren, liet zich wederom van voren zien. De andere vluchters luisterden naar de namen Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Carlos Barbero (Movistar), Amael Moinard (Fortuneo), Fabien Grellier (Direct Energie), Tom Scully (Education First) Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Cyril Lemoine (Cofidis) en Paul Martens (LottoNL-Jumbo).

Op de Côte de la Colle sur Loup, de laatste klim van de dag met de top op acht kilometer van de meet, was er van deze vluchtersgroep al geen sprake meer. En voor leider Luis León Sánchez leek hetzelfde op te gaan. De in het geel gehulde Spanjaard wist de schade echter weer te herstellen. In de daaropvolgende afdaling kwam Poels ten val.

In de ultieme finale lieten onder meer Tim Wellens en Simon Yates zich positief opmerken. Maar Rudy Molard wist in Vence de hoofdvogel af te schieten. De Fransman van Groupama-FDJ probeerde meerdere keren het ruime sop te kiezen en voor hem bleek de derde keer de goede keer. In de slotkilometer wist hij een elitegezelschap af te houden.

Tim Wellens werd achter de juichende Molard tweede. Julian Alaphilippe hield Sánchez af voor plek drie. Sam Oomen werd keurig vijfde in de daguitslag.

Gerelateerd nieuws