🎥 Wout van Aert deed doodleuk push-ups voor loodzware Pyreneeënrit

Wielrenners zijn echt uit ander hout gesneden dan bijvoorbeeld voetballers. Wout van Aert bewijst dat nog maar eens in dit filmpje. 

In de Tour wordt de renners de gekste dingen gevraagd. Bas Tietema en de zijnen lieten de renners ooit een balletje hooghouden (Mathieu van der Poel won die wedstrijd) en organiseerden een wheeliewedstrijd. Ook in België zijn er 'influencers' actief en in dit geval hadden ze een bijzondere vraag voor Wout van Aert.

Van Aert doet het wel even

Oud-coureur Bert De Backer maakt tegenwoordig filmpje met Bavo Mortier, onder andere de social media-man van Sporza. Ze waren gisteren te gast in Vive Le Vélo en vroegen Sep Vanmarcke, tegenwoordig ploegleider bij Israel-Premier Tech, een challenge voor hen te bedenken.

Daar kwam uit dat ze een renner voor de start van de etappe twintig push-ups moesten laten doen. Lukte dat, dan ging een droom van Mortier in vervulling: hij mag dan in de ploegleidersauto bij Vanmarcke in Parijs-Roubaix.

Het duo ging op zoek naar slachtoffers. Dat bleek uiteraard met de zware bergrit en het warme weer een lastige opgave. Tot ze Wout van Aert tegenkwamen. Die wilde het wel doen. En dus togen ze naar de teambus om in de schaduw daarvan even aan de bovenarmspieren te werken.

Hieronder kun je het filmpje bekijken. Van Aert zei meteen na afloop al spijt te hebben, maar in de rit zelf leek het geen effect te hebben, want hij deed voorbeeldig werk voor de ploeg.

De beelden

Wout van Aert geniet vandaag van een welverdiende rustdag. Hij zal waarschijnlijk wel een klein koffierondje doen met z'n teamgenoten, maar de push-ups wel even laten voor wat het is.

Dinsdag kan hij nog een keer de strijd aanbinden met Jasper Philipsen, Biniam Girmay en de andere sprinters in de etappe naar Nîmes, maar ook de ritten van woensdag en donderdag zijn interessant voor Van Aert. Dat lijken namelijk etappes te zijn waar de vluchters hun kans kunnen gaan over geaccidenteerd terrein.

Het slotweekend - inclusief de vrijdag - is loodzwaar. Eerst is er een bergrit met onder ander andere de hoge Col de la Bonette, zaterdag wacht de renners een zware rit in de omgeving van Nice met de nodige cols. Zondag is de finish niet in Parijs, maar staat er een tijdrit in Nice op het programma.

Tour de France
  • Instagram Sporza / Bavo Mortier
Bekijk het originele bericht