Huuu? Wout van Aert wandelt uit bus van Lotto Dstny (en legt uit wat hij daar deed)

Wout van Aert zocht de bus van Lotto Dstny op voor een dringende sanitaire stop. 

Opmerkelijk beeld aan de start van de 18e etappe in de Ronde van Frankrijk: in startplaats Gap stapte plots Wout van Aert uit de bus van Lotto Dstny. Teambussen zijn nochtans strikt verboden terrein voor onbevoegden en renners van andere ploegen staan bovenaan de lijst van onbevoegde personen.

Het was Lotto Dstny zelf die een filmpje van de 'ongewenste bezoeker' verspreidde op sociale media. "Wat vind je van onze Bus Wout?" klonk het. "Ik was Victor Campenaerts aan het zoeken, maar die was al weg met de vroege vlucht", grapte Van Aert.

Sanitaire stop

Wat Van Aert echt deed in de bus van de Belgische formatie was lange tijd onduidelijk, tot hij ons na afloop aan VTM het verlossende antwoord gaf. Het bleek om een sanitaire stop tet gaan. "Ik heb snel een plasje gedaan, maar jammer genoeg hebben ze me hun tactiek niet verteld.”

De beelden:

Eerder in de Tour kreeg ook Alpecin-Deceuninck een ongewone bezoeker over de vloer. Melanie Peetermans, de vriendin van Jasper Philipsen, werd in de bus geroepen om haar vriend Jasper Philipsen te kalmeren. De topsprinter was stevig aan het vloeken na zijn diskwalificatie in Dijon. De beelden kan je hier bekijken.

Bekijk het originele bericht