🎥 Beelden (vooral geluid...) van vloekende en tierende Philipsen in bus Alpecin-Deceuninck

Het was gisteren niet de dag van Jasper Philipsen. Hij kwam er weer niet aan te pas en laat er geen gras over groeien in de bus.  

jasper philipsen

Na het etapperecord van Mark Cavendish was het gisteren opnieuw een opwindende sprint in de Tour. In Dijon was de reden echter minder fraai. Over winnaar Dylan Groenewegen was geen discussie, over de later gedeclasseerde nummer twee Jasper Philipsen des te meer.

Philipsen vloekt er op los

Hij werd gedeclasseerd vanwege een manoeuvre richting Wout van Aert, maar daarvoor was Philipsen al boos op zichzelf. Na een prima lead-out van Mathieu van der Poel wist de toch op papier beste sprinter aanwezig in de Tour het niet af te maken.

Het zorgde ervoor dat hij in de bus ontstak in woede. Daar zijn beelden van. Of beter gezegd: geluiden. In een filmpje dat waarschijnlijk nog is opgenomen vóór Philipsen gedeclasseerd wordt, zien we z'n vriendin Melanie Peeters bij de bus staan en horen we Philipsen de nodige krachttermen gebruiken.

Het filmpje (geluid dus aan...)

Vandaag krijgt Jasper Philipsen geen kans op revanche op zichzelf. Er staat een tijdrit op het programma die vooral belangrijk is voor de klassementsrenners en de specialisten.

Voor de sprinters is het misschien zaterdag weer raak, al zou dat ook zomaar een rit voor de aanvallers kunnen zijn, want het gaat de hele dag op en af. Zondag wacht de gravelrit rond Troyes. Daarna kunnen de renners even bijkomen van een hectische eerste week.