📸 Van Oktoberfest tot padellen, van bachelor halen tot marathons onder de drie uur: dit doen de wielerprofs in hun offseason

Veel profwielrenners raken in deze tijd hun fiets even niet aan (er zijn uitzonderingen). Wat doen ze dan wel? Het is een bijzonder gevarieerd gebeuren...

jasper philipsen en puck pieterse in offseason

Het wielerseizoen zit er nu op wat criteriums ver weg echt wel op - we hebben het dan over de weg, de gehele crosskalender vind je hier! Dat betekent dat de profs na een heel seizoen op het zadel even niet op de fiets zitten, er zelfs eigenlijk niet op mogen zitten. Het offseason is aangebroken!

Zowel mentaal als fysiek doet het offseason goed

Dat duurt in de regel zo'n vier weken. En in die periode raken heel veel renners hun fiets ook echt helemaal niet aan. Het is fysiek goed om de benen even totale rust te gunnen van de beweging die ze het hele jaar maken en ook mentaal is het goed om niks met de fiets te maken te hebben.

Maar wat doen de renners dan wel in de periode. Via social media komt je daar wel een beetje achter. We merken dat wielrenners zeer uiteenlopende interesses hebben, zoals je in deze bloemlezing kunt zien.

Swingen

Uiteraard postte Mathieu van der Poel in z'n Instagram-stories een filmpje waarin hij lekker aan het swingen was. Niet in de club, maar op de golfbaan natuurlijk... MVDP zit overigens ook op de fiets, want trainingsmaat Freddy Ovett deelde ook een filmpje waarin hij in z'n wereldkampioenstrui aan het gravelen was.

Ook Tadej Pogacar zagen we al rustig rondtoeren in z'n regenboogtrui op Instagram. Maar binnenkort blijft hij even van de fiets af, want hij gaat met vriending Urska Zigart, die in 2025 voor Patrick Lefevere z'n vrouwenploeg AG Insurance rijdt, op vakantie naar de Seychellen.

Tiesj Benoot trekt ook naar warmere oorden. Eerst gaat hij met z'n gezin er even tussenuit, maar daarna gaat hij met een stel vrienden op wandelvakantie. Het Portugese eiland Madeira is de bestemming.

Puck Pieterse haalde haar Bachelor (op)

Puck Pieterse had eerst nog even geen tijd voor vakantie. De Amersfoortse kende een bijzonder succesvol seizoen, zowel op de weg als op de mountainnike. Ze won een etappe in de Tour de France Femmes, reed meerdere ereplaatsen bijeen in de klassiekers en werd de eerste Nederlandse wereldkampioene mountainbike ooit.

Maar ook naast de fiets was het een succesvol jaar, want Pieterse behaalde haar Bachelor Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

En de cross dan? Dat gaat ze uiteraard wel weer doen, maar eerst nog even bijkomen van het drukke seizoen. vanaf midden december zie je haar weer door de modder ploeteren. Maar eerst nog even de foto's die het resultaat zijn van in de boeken ploeteren...

Padellen met Philipsen

Je kunt natuurlijk ook je ambities om je in een andere sport te bekwamen, oppakken. Die padel-hype leek Jasper Philipsen wel wat en dus pakte hij z'n racket en ging het van pok-pok op de padelbaan. Philipsen en z'n vriendin Melanie Peetermans gaan overigens niet op vakantie naar de zon; ze hebben net een nieuw hondje...

Oktoberfest en hardlopen

Over ambities in een andere sport gesproken... De Noor Cedrik Bakke Christophersen van TDT-Unibet besloot z'n fietsvorm nog even te benutten en liep een marathon. Dat deed hij in een keurige tijd: 2 uur 41 minuten en 31 seconden.

Lotte Kopecky deed het qua afstand wat rustiger aan, maar ook zij heeft het loopvirus te pakken. De ochtend nadat haar wielerseizoen er helemaal opzat trok ze namelijk al om kwart voor zeven de hardloopschoenen weer aan voor een rondje in Kopenhagen, waar ze was vanwege het WK baanwielrennen.

Dan pakken Florian Vermeersch en Brent Van Moer het heel anders aan. De Belgische coureurs togen namelijk naar een Oktoberfest. Veteraan Geraint Thomas zal het goedkeurend hebben gadegeslagen, want hij zei al eens dat hij in het offseason twaalf van de veertien dagen dronken was.

Dat zal Remco Evenepoel niet zo snel overkomen, want hij drinkt geen alcohol, maar op Instagram zagen we al wel dat hij zich samen met Oumi tegoed doet aan friet en hamburgers. Hij zei ook al dat hij dat in offseason best meerdere dagen achter elkaar kan eten.

Pelotonpraat
  • Instagram Puck Pieterse en Jasper Philipsen