Geraint Thomas: 'Van de laatste 14 dagen ben ik er 12 dronken geweest'

Geraint Thomas neemt het er flink van tijdens het offseason. Hij vertelt dat hij dat echt nodig heeft. Proost, Geraint!

Vuelta Espana 2023  - Stage-4

Wielrenners leven tijdens het seizoen als een monnik. Eten op weegschaaltjes, geen ongezonde voeding. Dat geldt ook voor Geraint Thomas, maar als het gedaan is met het wielerseizoen dan moet de Welshman even ontspannen.

Cardiff de gekste!

En dat ontspannen doet Thomas niet (alleen) door onder een palmboom te gaan liggen en uit te rusten. Hij duikt ook de kroeg in om 'm flink te raken, zo vertelt hij aan The Times.

"In de afgelopen twee weken ben ik denk ik twaalf van de veertien dagen dronken geweest. Sinds ik in Cardiff ben (Thomas woont in Monaco, red.) is het een gekkenhuis geweest. In de kroeg, dat is gewoon waar je je vrienden ontmoet. Het gaat van: 'o, wil je bijpraten? Laten we uit eten gaan of gewoon de pub induiken'. Ik heb dat echt nodig, die vorm van ontspanning."

Thomas, die nu ook met een theatershow van zijn podcast The Geraint Thomas Cycling Club door Wales en Engeland tourt, zegt dat hij heus wel leeft voor de sport. Maar nu even niet.

Goede drinkconditie

"Tijdens het seizoen drink ik niet, behalve heel af en toe eens eentje. In het offseason laat je jezelf gaan. Daar kun je dan eerst niet tegen, maar ik denk dat ik nu een goede drinkconditie heb", praat hij over z'n drankprestaties alsof het een wielerkoers is.

"Het is gewoon de manier hoe ik gewend ben om te socializen. Dat zijn van een normaal mens, mezelf laten gaan, heb ik nodig, want voor mij is er ook heel vaak het stemmetje dat zegt: 'maat, je moet gestructureerd zijn en op de fiets stappen'."

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023