De eerste vakantiedag van Lotte Kopecky? 10 kilometer hardlopen om 6.48 uur! 

Lotte Kopecky haar offseason is begonnen. Dat vierde ze niet met een ochtend lekker lang chocola etend in bed blijven liggen, maar met... hardlopen. 

lotte kopecky aan het hardlopen

Voor de meeste wegwielrensters was het offseason al een poosje begonnen, omdat er bij de vrouwen (helaas) een stuk minder najaarsklassiekers zijn - zo ontbreekt de Ronde van Lombardije nog steeds op de vrouwenkalender. Na de Simac Ladies Tour was het voor de meesten wel klaar, en voor degenen die die koers niet reden al eerder. Dat gold niet voor Lotte Kopecky.

Kopecky vroeg uit de veren om hard te lopen dag na WK

De Belgische wereldkampioene van Zürich had haar zinnen namelijk ook nog gezet op wat baantitels. En dus laadde ze zich na de eindzege in de Simac Ladies Tour nog één keer op voor het WK baanwielrennen in Ballerup nabij Kopenhagen.

Het toernooi leverde voor Kopecky geen nieuwe wereldtitel op; ze moest het in Denemarken met twee tweede plekken doen. Op de afvallingskoers was Ally Wollaston uit Nieuw-Zeeland beter en op de puntenkoers moest ze haar meerdere erkennen in thuisrijdster Julie Leth.

Desondanks stond ze maandagochtend met fris gemoed op, want om 6.48 uur had ze de hardloopschoenen alweer aan en drukte ze op de startknop van haar sporthorloge. Niks uitslapen, hardlopen geblazen!

Samen met Tom Teulingkx, de arts van de Belgische wielerbond, maakte ze een rondje door de buitenwijken van Kopenhagen. 10 kilometer rende het duo aan een tempo van 5 minuten en 12 seconden. Dat is voor Kopecky een rustig loopje, maar wel op een lege maag - we gaan er tenminste even vanuit dat ze niet al ontbeten had voor 6.48 uur. Respect!

De loop met foto's op Strava

Ook de ochtend na het WK in Zürich ging Kopecky al een rondje hardlopen. Toen zette ze na haar WK-titel 'sober' run bij het loopje van zes kilometer. Een hardloopsessie zonder te ontbijten voordien, noem je een 'sober run' (nuchterloop), maar het stond tussen aanhalingstekens omdat er na de WK-zege waarschijnlijk de avond ervoor wel wat alcoholische versnaperingen genuttigd waren...

Pelotonpraat
  • Strava Lotte Kopecky