Geen grap: Vuelta laat een etappe beginnen in... een supermarkt!

De Vuelta wil nog weleens uitpakken met 'vreemde' startplaatsen, maar deze... De renners rijden straks door de supermarkt. 

Nieuws André van den Ende

We zijn nog even in Olympische sferen en ook de Tour de France Femmes moet nog beginnen, maar daarna - of eigenlijk nog net een weekend gelijktijdig start de derde grote ronde voor mannen: de Vuelta a España. 17 augustus beginnen de renners niet in Spanje, maar in Portugal.

Renners van Lidl en Intermarché door een Carrefour

Die tijdritstart (12 kilometer tegen de klok) in Lissabon is lang niet het gekste wat ze dit jaar gaan doen in de Vuelta. Na een paar dagen met - uiteraard, zou je bijna zeggen - vooral heuvelachtige ritten begint etappe 6, een bergrit naar de Alto de las Abejas, in... een supermarkt!

De Carrefour Sur van Jerez de la Frontera om precies te zijn. In de stad van de sherry moeten de mensen natuurlijk ook in boodschappen doen. Degenen die dat donderdag 2 augustus in de Carrefour Sur doen, moeten rekening houden met een kleine 200 wielrenners die tussen de Spaanse hammen door rijden.

Het is niet helemaal willekeurig dat de zesde etappe start in een Carrefour, want de van oorsprong Franse supermarktketen is al twaalf jaar lang de hoofdsponsor van de rode leiderstrui. Om die samenwerking te vieren, heeft de Vuelta dus deze stunt bedacht. Het is de bedoeling dat de renners daadwerkelijk een rondje door de supermarkt rijden straks.

Saillant detail: renners van Lidl-Trek en Intermarché-Wanty rijden straks door de supermarkt van een concurrent...

Vuelta eerder door voetbalstadion

De Vuelta pakte al eerder uit met bijzondere startlocaties. In 2019 vertrok de dertiende etappe van de Vuelta in het stadion van de Baskische voetbalclub Athletic de Bilbao, San Mames. Ook toen reden de renners echt een rondje over de grasmat van het stadion.

De Tour de France reed ook al eens door een bijzondere locatie. In 2017 passeerden ze door het Grand Palais om het later succesvolle olympische bid kracht bij te zetten. Het Grand Palais is nu tijdens de Spelen de locatie van het schermtoernooi.

Nieuws
  • Google Maps
Bekijk het originele bericht