Van Euro Kim tot Jambaljamts Sainbayar: deze 5 mannen moet Van der Poel ab-so-luut niet laten rijden tijdens de olympische wegrit!

Iedereen heeft het over een duel tussen Van der Poel en Van Aert, maar wij vonden vijf mannen die je ook niet mag laten rijden in de olympische wegrit! 

Pelotonpraat André van den Ende

Aanstaande zaterdag staat de maar liefst 273 kilometer lange olympische wegrit bij de mannen op de rol in Parijs. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn de topfavorieten, maar bij de Spelen doen er opeens ook heel andere namen mee, die we in de Tour en andere wedstrijden niet zien. Hieronder lees je over vijf mannen die Mathieu van der Poel en Wout van Aert absoluut niet moeten laten rijden, want het zijn klasbakken, zoals je zult lezen...

1) Jambaljamts Sainbayar

Deze 27-jarige Mongoliër is niet te onderschatten! Hij is ploeggenoot van Jetse Bol bij Burgos BH en we hebben uit betrouwbare bron vernomen dat hij zo'n 17,3 w/kg kan wegtrappen. Dat leverde hem een 28ste plaats op in de tijdrit, maar dat zal wel aan de aerodynamica hebben gelegen. In de wegrit is hij uit op revanche, opgepast dus!

2) Thanakhan Chaiyasombat

De Eddy Merckx van Thailand, zoals Chaiyasombat in eigen land wordt genoemd, heeft nog niet een al te best seizoen. Zo wist in de Kamphaeng Phat, een beruchte Thaise eendagskoers, de Nederlander Youp Kuiper hem voor te blijven en eindigde hij onder andere achter zijn landgenoot Peerapong Ladngern als zesde. Maar van Chaiyasombat is bekend dat hij altijd piekt op het goede moment. Dylan van Baarle meesturen dus als deze Thai zijn hielen licht!

3) Achraf Ed Doghmy

Ed heet natuurlijk niet voor niks zo, want deze Marokkaan heeft dan weer de bijnaam 'De Eddy Merckx van de Atlas'. Doghmy schreef de Ronde van Benin op z'n naam dit jaar. Hij hoopt in Parijs die lijn door te kunnen trekken met de olympische titel!

4) Euro Kim

De Zuid-Koreaan Euro Kim maakt z'n naam waar en koerste als lid van het LX Cycling Team al in België dit jaar. In Westrozebeke Koers eindigde hij op maar 15 minuten en 11 seconden van winnaar Alex Colman. Maar die is er om ongegrijpelijke redenen niet bij in de Belgische selectie, dus alle kans van Euro Kim!

5) Franklin Archibold

De bondscoach van Panama was niet te benijden. Met Sandi Guerra, Bredio Ruiz, Alex Antonio Strah, Bolivar Espinoza en Nolberto Hernandez ook in supervorm en maar één plekje moest hij lastige knopen doorhakken. Dat Franklin Archibold het haalde ten opzichte van die mannen zegt al genoeg: een pure klasbak die je geen meter ruimte moet geven!

Bekijk het originele bericht