🎥 Amateurbeelden van crash Van Aert in olympische wegrit: rijdt zo de hekken in! 

Hoewel landgenoot Remco Evenepoel de olympische wegrit in Parijs won, kende Wout van Aert geen gelukkige dag. Hij kwam hard ten val. Hier zie je de beelden.

Wout van Aert had na z'n val in het voorjaar van de olympische wegwedstrijd een doel gemaakt. Hij vond een medaille daar realistischer dan op tijdrit. Tegen de klok haalde hij al brons, dus de verwachtingen waren hoog vooraf. En hij leek ook heel goed in orde, want bij de eerste aanval van Mathieu van der Poel zat hij direct op het wiel van de wereldkampioen.

Van Aert in de hekken

Even leken ze weg te zijn, met nog twee of drie andere mannen erbij, maar er kwam een grotere groep terug door het gebrek aan samenwerking en op dat moment ging Remco Evenepoel er heel slim vandoor. Van Aert was aangewezen op afstoppen. Dat deed hij daarna op Montmartre, toen Van der Poel nog een keer alle registers opentrok.

De rol van Van Aert was daarmee uitgespeeld. We zagen hem pas als 38ste over de meet komen. Dat had een reden, want wie goed keek, zag dat Van Aert wat schaafwonden op z'n armen had.

En inderdaad, Van Aert is tegen de grond gegaan in de finale. Amateurbeelden die op Twitter circuleren laten dat zien. Hij rijdt in een groepje met Van der Poel als de Belg zo de hekken induikt en ten val komt. Je ziet Van der Poel ook nog achterom kijken. Van Aert kan niet meteen verder, want z'n fiets is stuk.

De amateurbeelden van de val

Van Aert heeft slechte ervaringen met dranghekken, want in de Tour van 2019 kwam hij heel zwaar ten val in de tijdrit rond Pau. Op een kilometer van de streep bleef hij haken in een hek met z'n dijbeen. De revalidatie van die val duurde heel erg lang. Gelukkig komt hij er deze keer relatief goed vanaf.

Bekijk het originele bericht