🎥 Hilarische beelden! Nils Politt duikt overvol Frans café in om te plassen tijdens olympische wegrit

Nadat Politt gelost werd uit de groep-Evenepoel besloot hij rustig een plas te doen in het wereldberoemde Café des deux Moulins. 

Pelotonpraat Leon Janssen

In de wegrit op de Olympische Spelen zagen we Nils Politt lang tot ver in de finale van voren. Toch kwam hij pas als 70e over de finish op bijna twintig minuten van de winnaar. Achteraf blijkt dat hij op hilarische wijze vertraging opliep.

Gelost door Evenepoel

Politt maakte lange tijd uit van een groep aanvallers die de finale inluidde. Zo vormde hij een gevaarlijke vlucht met onder meer Stefan Küng, Marco Haller en de latere zilveren medaille-winnaar Valentin Madouas.

Bij diezelfde groep kwam Remco Evenepoel aansluiten in zijn trektocht naar de kop van de wedstrijd. De metgezellen van Politt moesten er één voor één af, inclusief de Duitser zelf. Eenmaal gelost door de latere olympisch kampioen, besloot de 30-jarige renner dat het tijd was om zijn blaas te legen.

Politt koos ervoor om een plas te doen in het beroemde Café des deux Moulins - dat haar naam onder meer te danken heeft aan de Moulin Rouge, dat om de hoek ligt. Een goede keuze, aangezien het tentje aan de route lag. Eenmaal binnen werd de goedlachse Duitser echter overweldigd door de mensenmassa in het café.

Onvergetelijke ervaring

Na zijn plas moest Politt zich een weg naar buiten banen tussen de vele mensen in het café die aan het genieten waren van de koers (en mogelijk van andere dingen). Zodoende kreeg hij te maken met flink wat oponthoud. De Duitser - die eerder dit weekend nog enkele opvallende onthullingen deed - kwam uiteindelijk als een van de laatste uitrijders over de streep.

Dat laatste zal hem overigens weinig doen... Dit was immers een onvergetelijke ervaring, al laten we in het midden of we daarmee de Olympische deelname, of zijn sanitaire stop bedoelen.

Bekijk het originele bericht