🎥 Alsof er een slang door z'n kuiten kruipt! De aders van Enric Mas in de Vuelta zijn even eng als indrukwekkend...

Enric Mas maakt deze Vuelta nog kans op de eindzege. Over zijn aders zou je een boek kunnen schrijven. We houden het eerst even bij een filmpje.

Pelotonpraat André van den Ende

Enric Mas reed een ronduit teleurstellende Tour de France. De 29-jarige Spanjaard kwam niet verder dan een negentiende plek in het algemeen klassement. Ook z'n jacht naar ritsucces verliep niet zoals gepland toen hij het algemeen klassement overboord gooide. Hij werd derde en vijfde in de zeventiende en twintigste etappe. Maar in de Vuelta is Mas er weer!

Mas de Joop Zoetemelk van de Vuelta

Je zou Mas wel de Joop Zoetemelk van de Ronde van Spanje kunnen noemen, want hij werd al drie keer tweede in de Vuelta. Zowel in 2022, 2021 als in 2017 legde hij beslag op de tweede trede van het podium. Het is niet geheel ondenkbaar dat hij ook dit jaar weer op die plek belandt.

Op dit moment staat hij namelijk derde in de rangschikking van de ronde van zijn eigen land, maar als de trend van de afgelopen dagen doorzet, dan kan hij Ben O'Connor zeker nog passeren. Primoz Roglic is een ander verhaal, al leek Mas gisteren op de steile aankomst naar Cuiu Negru de betere klimmer.

Slangenkuiten

Als je naar de kuiten kijkt van Mas is dat ook niet zo verwonderlijk. Het Twitter-account van de Vuelta plaatste een filmpje van de benen van Mas op hun kanaal. Daarin zien we hoe met name in de linkerkuit van de Spaanse klassementsrenner een ader z'n best doet om naar buiten te komen. Alsof er een slang door dat linkerbeen van Mas omhoog kruipt.

Doorgaans zien renners het als een symbool van goede vorm wanneer de aders zichtbaar zijn. Ze 'staan dan scherp', maar is dit misschien niet iets té scherp?

Mas en z'n kuiten hebben de komende dagen nog genoeg klimmen tegoed om toch nog een gooi naar de eindzege te doen. Vandaag op de rustdag zal dat uiteraard niet lukken, maar morgen met aankomst op de bekende Lagos de Covadonga. Op woensdag en donderdag zijn er geen aankomsten bergop, maar op vrijdag en zaterdag is het weer aan de klimmers.

Mas zal wel een aardige voorsprong bij elkaar moeten zien te fietsen op Roglic in die etappes, want op de slotdag is er nog een tijdrit van 24,6 kilometer in Madrid. Tijdrijden is niet de sterkste discipline van de kopman van Movistar.

Bekijk het originele bericht