🎥 Vuelta | Kaden Groves completeert hattrick, maar vluchters haalden het bijna: 'We pakten ze pas heel laat terug!' 

Voor Kaden Groves staat de teller deze Vuelta op drie. In de rit naar Santander kreeg hij het niet cadeau in de regen. 

De Vuelta zette in de zeventiende etappe koers naar Santander aan de Atlantische kust. En wie het weerbeeld van Spanje een beetje kent, weet dat het daar lang niet altijd zonneschijn is wat de klok slaat. Ook vandaag was dat weer het geval, want de renners reden de hele dag in de regen.

Alpecin controleert voor Groves

Dat is niet prettig natuurlijk, maar toch zal het voor de klassementsrenners een relatieve rustdag zijn geweest. De etappe naar Santander was namelijk een sprintersrit. Zonder Wout van Aert was nieuwe groenetruidrager Kaden Groves de grote favoriet voor de dagzege.

Toen een ontsnapping met vier man (Jonas Gregaard (Lotto Dstny), Thibault Guernalec (Arkéa-B&B Hotels), Xabier Isasa (Euskaltel-Euskadi) en Thomas Champion (Cofidis)) de zegen had gekregen van het peloton waren het dan ook de mannen van Alpecin-Deceuninck die controleerden.

Na verloop van tijd kregen ze hulp van Team dsm-firmenich PostNL en Equipo Kern Pharma voor hun respectievelijke sprinters Pavel Bittner en Pau Miquel. We zagen zelfs even Vuelta-revelatie Pablo Castrillo het peloton geselen.

Het zorgde er allemaal voor dat de voorsprong van de vier aan kop steeds binnen de perken bleef. Het peloton was altijd in controle. Champion moest als eerste eraf bij de vluchters en met nog zo'n 2 kilometer te gaan werden de overige drie ook gegrepen in de straten van een kletsnat Santander.

Opmaken voor een sprint dus, maar Mauro Schmid dacht daar anders over. De Zwitserse kampioen trok met Max Poole van Team dsm-firmenich PostNL in de aanval. Ook Victor Campenaerts wilde zich nog wel eens smijten in de regen en sloot aan.

Uiteindelijke haalden ze het nét niet en werd het dus alsnog sprinten geblazen. Daarin was Kaden Groves met een fietslengte verschil de sterkste. Het is al zijn derde ritzege van deze Vuelta. Hieronder bekijk je beelden en de rituitslag.

Beelden en rituitslag

Reactie Kaden Groves

Na afloop was Groves uiteraard behoorlijk in z'n nopjes met z'n hattrick deze Giro. "Het was een behoorlijk zware dag die droog begon maar heel nat werd daarna. Het was behoorlijk gevaarlijk, maar m'n team was zo sterk. Het was mijn laatste sprintkans hier en die wilde ik grijpen om m'n teamgenoten terug te betalen. Het was nog spannend, want we pakten de vluchters pas laat terug."

Bekijk het originele bericht