🎥 Schitterend filmpje! Alleen maar blije gezichtjes tijdens gravelloopfietsjesrace

Gravelen is helemaal hip en bereikt nu ook de jongste generatie... Wat een heerlijke beelden van deze gravelloopfietsjesrace. Kijk die kinderen genieten! 

Pelotonpraat André van den Ende

Dat veel volwassenen tegenwoordig de onverharde paden verkiezen boven of naast het asfalt heb je vast meegekregen - of misschien beschik je zelf wel over een gravelbike of mountainbike om erop uit te trekken.

Huh, een gravelloopfietsjesrace? Jazeker!

Maar de hype lijkt nu ook overgeslagen naar de allerjongste generatie. Wij stuitten op Instagram op een heerlijk filmpje uit het Franse Combloux waar enthousiastelingen een... gravelloopfietsjesrace organiseerden.

De enthousiaste peuters staan op hun loopfietsje voor een heus afzetlint te wachten tot ze los mogen. Er ligt voor hen een parkoers van gravel, zand en gras zoals we dat ook kennen uit Nederlandse graveltoertochten of -wedstrijden. De kindertjes genieten er zichtbaar van.

Misschien ook een ideetje voor kersvers Nederlands bondscoach gravel Laurens ten Dam om te organiseren. Alleen dan zonder bier en barbecue na afloop, maar ranja en knakworsten ofzo - die kunnen vast ook wel op de barbecue... Maar voor het zover is, bekijk je hieronder de prachtige beelden van de Franse gravelloopfietsjesrace!

Het filmpje

Combloux?

De naam Combloux komt je misschien bekend voor. Dat kan kloppen, want in dat Franse plaatsje in de Alpen zette Jonas Vingegaard vorig jaar zijn buitenaardse tijdrit neer die het fundament vormde voor zijn Tourwinst. Hij pakte er minuten op alles en iedereen, inclusief Tadej Pogacar, die een dag later helemaal brak.

De klim die in het parkoers van die tijdrit zat, de Côte de Domancy is ook de klim die als scherprechter zal dienen van het WK van 2027 dat in de Franse Alpen wordt georganiseerd. De venijnige en steile klim draagt al de naam van Bernard Hinault omdat die er in 1980 al eens wereldkampioen werd.

Pelotonpraat
  • Instagram MB RACE
Bekijk het originele bericht