📸 Ook onverhard kan Tom Dumoulin hard rennen: Limburger wint 26 kilometer lange 'thuistrailrun' 

Tom Dumoulin is dan gestopt met fietsen, maar dat wil niet zeggen dat hij nooit meer op de bovenste trede van het podium staat. Hij won een loodzware trail run!

Pelotonpraat André van den Ende

Tom Dumoulin zagen we afgelopen zomer vooral schitteren als analist van de NOS. In de Tour de France voor mannen was hij dagelijks te zien, of vlak na de etappe of in de Avondetappe. Altijd met een fijne analyse en soms maakte hij ook leuke filmpjes op locatie.

Tips van Sifan Hassan

In eentje zagen we dat Tom Dumoulin in Frankrijk ook weleens de hardloopschoenen aantrok. Het is de nieuwe passie van Dumoulin. Vorig jaar liep hij al eens een knaltijd in de halve marathon van Amsterdam. Hij deed toen 1 uur en 10 minuten over de 21 kilometer (en een paar meter). Een gemiddelde snelheid van 18 kilometer per uur dus.

Daarna kreeg hij nog tips van de allerbeste, want Dumoulin kreeg - ook voor een filmpje van de NOS - al eens hardlooptips van Sifan Hassan, de kersvers olympisch kampioen op de marathon.

Sint Pietersbear Trail

Die blijkt Dumoulin gisteren weer eens in de praktijk te hebben gebracht, maar dan wel op een nog uitdagendere manier dan gewoon hardlopen op het asfalt. In zijn eigen streek deed de Limburger namelijk mee aan de 26 kilometer lange trail run Sint Pietersbear Trail.

Het bleef niet bij alleen meedoen, want op Instagram postte Dumoulin zijn stories een foto van zichzelf op de hoogste trede van het podium.

Een screenshot van de Instagram-post van Tom Dumoulin

Dumoulin legde het 26 kilometer lange parkoers over onverharde paden met 650 hoogtemeters af in een tijd van 1 uur, 44 minuten en 7 seconden. Daarmee eindigde hij ruim zeven minuten voor de nummer twee Rik Heijnen. Overigens deed Dumoulin niet mee aan de langste afstand, want er stond ook nog een trail run over 38 kilometer op het programma. Misschien een uitdaging voor komend jaar...

Bekijk het originele bericht