Nieuwe Ronde van Nederland definitief op de kalender van 2025, organisatie deelt plannen: 'Uitbouwen tot seizoensafsluiter in de WorldTour'

Organisator TIG Sports heeft bekendgemaakt dat de Ronde van Nederland 2.0 op de UCI-kalender van 2025 staat. 

Nieuws Leon Janssen

Een paar dagen geleden berichtten we al over een mogelijke terugkeer van de Ronde van Nederland. Inmiddels heeft organisator TIG Sports hier zelf ook over gecommuniceerd. In een persbericht meldt het multi-sportbedrijf dat de nieuwe rittenkoers definitief op de UCI-kalender van 2025 staat. Ook openbaart TIG Sports de toekomstplannen voor de nieuwe wedstrijd.

Najaar 2025

TIG Sports spreekt zelf niet over 'de Ronde van Nederland', maar over een 'vernieuwende Nederlandse wielerkoers'. De rittenkoers zal bestaan uit een proloog en vijf losse etappes en wordt verreden van dinsdag 14 oktober tot en met zondag 19 oktober.

Diep in het najaar dus, maar dat is een bewuste keuze van de organisatie. "De koers speelt in op de gedeelde wens van velen om in Nederland een succesvol meerdaags wielerevenement te hebben, zonder bestaande koersen in de weg te zitten", valt te lezen in de aankondiging op de website van TIG Sports.

"De koers in wording staat op de kalender met de status 2.1, het instapniveau waar professionele teams aan mogen deelnemen. De ambitie is om deze status op termijn uit te bouwen tot een WorldTour event, waar profploegen graag het Europese seizoen willen afsluiten. Op termijn hopen we ook een vrouwenkoers te integreren."

Live-ervaring

TIG Sports heeft ervaring met meerdere grote sportevenementen, zoals de Formule 1 GP van Zandvoort, het KLM Open en verschillende EK's en WK's. Met die ervaring kijkt de organisator verder dan alleen het sportieve deel van de wielerwedstrijd.

"We willen ook een ronde neerzetten waar de bezoeker vooraf, tijdens en erna een onvergetelijke live-ervaring aangeboden wordt. Daarnaast willen we maatschappelijke impact creëren door samen te werken om de regionale ecenomie te stimuleren én om positieve invloed te hebben op de sportparticipatie en sociale cohesie."

Maurice Leeser, directeur-bestuurder van de KNWU spreekt in het persbericht vol enthousiasme over de plannen van TIG Sports. "We verwelkomen elk inititatief dat de wielersport promoot. We hopen dat deze meerdaagse een waardevol platform zal worden voor de promotie van het Nederlandse wielrennen in zijn geheel."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht