WK 2024 | Deze 5 junioren hopen Nederland succes te bezorgen op het WK in Zürich!

We stellen graag de vijf junioren (mannen en vrouwen, tien in totaal dus) aan je voor die donderdag de wegrit rijden. Er zijn medaillekansen!

WK Tim Beck

1) Senna Remijn

Senna Remijn is de absolute kopman bij de Nederlandse junioren. De Zeeuw, die vanaf volgend seizoen voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck rijdt, is Nederlands beste kaart om te spelen tijdens het WK. Remijn werd dit jaar onder meer tweede in de Vredeskoers voor junioren.

2) Ruud Nagengast Junior

Naast Remijn is ook Ruud Nagengast Junior een goede troef om te spelen voor Nederland. De Drent werd dit jaar tweede in Eroica voor junioren. Tussen de absolute wereldtop op dit niveau. Hij werd ook tweede op het NK voor junioren.

3) Ko Molenaar

Dat NK werd gewonnen door Ko Molenaar, die afkomstig is uit Noord-Holland. Molenaar baarde vorig jaar opzien door derde te worden in de Zwitserse juniorenkoers GP Ruebliland. Tussen absolute toptalenten als Léo Bisiaux en Matthew Brennan, die volgend jaar beiden prof zullen zijn in de WorldTour.

4) Jurgen Zomermaand

Jurgen Zomermaand liet ook al van zich horen dit jaar. Begin dit jaar reed hij zich op stage in de Strava Top 10 van de beruchte trainingsklim Coll de Rates. Die prestatie op training wist Zomermaand in koers een vervolg te geven. Zo werd hij derde in de La Classique des Alpes, wel op grote afstand van winnaar Paul Seixas, en won hij de Ronde van Portugal voor junioren.

5) Gijs Schoonvelde

Gijs Schoonvelde kan op internationaal niveau minder prestaties overleggen in het juniorencircuit dan zijn teamgenoten. Niet gek, want hij is pas eerstejaars junior. Op nationaal niveau maakte hij wél naam met onder meer winst in de KNWU Toekomstcup 't Hoogeland.

Nederlandse vrouwen junioren en tv-tijden

De mannen junioren rijden donderdagmiddag hun koers, maar 's ochtends is het aan de vrouwen. Nederland zal daar het strijdtoneel betreden met Puck Langenberg (kersvers Europees kampioene), Fee Knaven (vierde in de tijdrit), Megan Arens (kan ook goede resultaten overleggen), Noï Moes en Esmee Blok.

De koersen worden live uitgezonden op Eurosport 1 en Sporza (VRT1). Voor de vrouwen juniorenwedstrijd van 73,6 kilometer schakel je rond de klok van 10.00 uur in en de finish is rond 12.00 uur. De mannen junioren rijden daarna hun wedstrijd over 127,7 kilometer met start om 14.00 uur en finish na de klok van 17.00 uur.

WK
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht