WK 2024 | Deze 5 beloften hopen Nederland succes te bezorgen op het WK in Zürich!

We stellen graag de vijf beloften aan je voor die U23-bondscoach Tom Veelers selecteerde voor de wegrit van vrijdag. Er zijn medaillekansen! 

WK Tim Beck

Huub Artz

Nederland heeft meerdere troeven bij de beloften, maar geen van de topfavorieten. Ze hoeven de koers dus niet te maken. Huub Artz is wel iemand die iets moet kunnen op dit parkoers. Hij kroonde zich onlangs nog tot Europees kampioen, terwijl hij eerder Gent-Wevelgem U23 en een Giro-etappe wist te winnen. Rijdt volgend jaar bij Intermarché-Wanty.

Menno Huising

Het parkoers in Zürich moet Menno Huising uitstekend liggen. Het talent van Team Visma | Lease a Bike is een goede klimmer, maar voor het hooggebergte waarschijnlijk net te zwaar. Hij maakt volgend seizoen de overstap naar de WorldTour-formatie van Team Visma | Lease a Bike.

Tibor del Grosso

Tibor del Grosso kroonde zich begin dit jaar al tot wereldkampioen cross. Dat deed hij met de allure van een Mathieu van der Poel. Del Grosso laat zich ook op de weg zien met onder meer een achtste plaats in Parijs-Roubaix U23. De laatste weken rijdt hij vooral met de profploeg van Alpecin-Deceuninck.

Darren van Bekkum

De puurste klimmer van allemaal: Darren van Bekkum. Door een lekke band kon hij geen algemeen klassement rijden, maar in de Tour de l'Avenir was hij een van de beste klimmers van het peloton. Volgend jaar rijdt hij in de WorldTour. Astana maakte onlangs z'n komst bekend.

Voor het komende nummer van Wieler Revue spraken wij de Amersfoorter (die de vriend is van Puck Pieterse) uitgebreid. Hij begon pas in 2019 echt met wielrennen en maakte een stormachtige ontwikkeling door.

Lees ook: Interview | Darren van Bekkum over zijn bijzondere pad: 'De waardes die ik reed, hadden ze ook bij Jumbo-Visma zelden gezien' | Wieler Revue

Wessel Mouris

Wessel Mouris is de enige renner die voor een continentale ploeg rijdt: Metec. Al wordt Mouris volgend jaar prof. Hij is een laatbloeier en liet zich dit jaar opmerken met de zege in Eschborn-Frankfurt U23 en een derde plaats op het EK tijdrijden voor beloften.

WK
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht