Cat Ferguson verovert wereldtitel tijdrijden bij de junioren, Fee Knaven strandt op plek vier: 'Ik ben een beetje teleurgesteld'

Fee Knaven is vierde geworden op het wereldkampioenschap tijdrijden voor junioren dames, terwijl Cat Ferguson overtuigend won. 

Nieuws Leon Janssen

Het is Fee Knaven niet gelukt om een medaille te veroveren op het WK tijdrijden voor junioren. De dochter van Servais Knaven strandde op plek vier, terwijl Cat Ferguson overtuigend wereldkampioene werd.

Als een raket

Er stond geen maat op de 18-jarige Ferguson in de tijdrit. De Britse was vooraf ook de grote topfavoriete en maakte die status meer dan waar. De renster - die tot en met 2027 onder contract staat bij Movistar - was uiteindelijk 34 seconden sneller dan nummer twee: Viktória Chladonová. Fergusons landgenote Imogen Wolff eindigde op plek drie en moest 36 tellen toegeven.

Fee Knaven was halverwege nog maar 8 seconden langzamer dan Ferugson, maar stortte in het laatste deel van het 18,8 kilometer lange parkoers in Zürich in. "Het was een zware tijdrit", zei ze achteraf voor de camera. "Eerst rechtdoor heen, toen rechtdoor terug, dat was mentaal heel zwaar."

De Nederlandse, die onlangs nog tweede werd op het EK tijdrijden voor junioren, kwam uiteindelijk 47 seconden tekort. "Mijn tijdrit was heel slecht", gaf Knaven toe. "Ik kon mijn waardes niet trappen en reed 40 watts minder dan normaal. Ik ben een beetje teleurgesteld. Ik heb geen idee wat er gebeurde, het was gewoon een slechte dag."

Volgend seizoen

Op het voorbije EK was Knaven bijzonder dicht bij de Europese tijdrittitel. Doordat ze tijdens haar tijdrit opgehouden werd, liep ze op luttele seconden de gouden plak mis. Dat was een flinke domper voor de 17-jarige renster, die desondanks tevreden terugkijkt op haar tweede seizoen bij de junioren.

"Ik ben blij met mijn resultaten dit jaar. Dus ja, ik kijk nu al uit naar volgend seizoen. Dan rij ik ook in een ander team en daar heb ik zin in", hintte Knaven op een overstap van de U19-ploeg naar de belofte-ploeg van AG Insurance (de vrouwentak van Soudal Quick-Step).

Lees ook: WK 2024 | Dit is het volledige programma van de wereldkampioenschappen wielrennen in Zürich

Voor het zover is, rijdt de Nederlandse eerst nog de wegwedstrijd voor junioren op het WK in Zürich. Deze staat voor komende donderdag op het programma.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht