Belgische wielerjouranlist over Vollering & co: 'Nooit gezien, zo'n zootje ongeregeld'

De kritiek op de Nederlandse vrouwen tijdens het WK komt niet alleen uit eigen land. Een Belgische wielerjournalist is keihard voor Vollering & co.  

WK André van den Ende

Op papier zoals altijd verreweg de beste ploeg, maar na afloop stond Nederland op het WK wielrennen voor vrouwen met lege handen in Zürich - nou ja, Puck Pieterse pakte als pleister op de wonde in de elitekoers als beste jongere de regenboogtrui in de U23-categorie. Kopvrouw Demi Vollering werd pas vijfde.

Vollering en co 'zootje ongeregeld'

Over de tactiek - of het gebrek eraan - is in de Nederlandse media al veel gezegd en geschreven. Bijvoorbeeld Thijs Zonneveld ging op Twitter helemaal los. "Absurd gekoerst!", schreef hij onder andere opp het social media. Hier lees je meer van zijn kritiek.

Maar ook in het buitenland viel de rare koersstrategie van de Nederlandse equipe op. De Belgen waren natuurlijk in hun nopjes met de zege van Lotte Kopecky maar Wim Vos, de Chef Wielrennen van de toonaangevende krant Het Nieuwsblad, wond er in zijn commentaar geen doekjes om in zijn analyse over de Nederlandse vrouwen. Hij verpakte het in een lofzang op de Belgische ploeg, maar zijn kritiek was er niet minder mals om.

"Andere landen konden er zowaar een voorbeeld aan nemen, aan dat Belgische teamspel. De Nederlanders op kop. Nooit gezien, zo’n zootje ongeregeld, de Nederlandse vrouwen. Terwijl Ghekiere Kopecky vakkundig in een zetel zette, deden zij er werkelijk alles aan om mekaar het leven zuur te maken."

YouTube-tutorial 'hoe verknoei je als een ploeg een WK'

Wim Vos is daarmee nog niet klaar met zijn afrekening en doet er nog een schepje bovenop. "Vollering, Vos, Markus, en veel eerder in de wedstrijd ook Pieterse: wie ooit een handleiding wil schrijven ‘hoe verknoei je als een ploeg een WK’ gewoon op Youtube ‘Nederland, WK Zürich’ intikken en je vindt alle antwoorden. Triest, triest Nederland."

Zelfs dat Nederland op die manier zou rijden had volgens Vos Kopecky goed voorspeld, zo concludeert hij tenslotte. "En wie had het 24 uur voor dit WK alweer voorspeld? Wie wist dat ze hier maximaal van zou kunnen profiteren? Madame soleil rijdt straks een jaartje langer in haar regenboogtrui."

WK
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht