Thijs Zonneveld raast nog even door over Vollering: 'Egoïsme en megalomanie, heeft Vos en Markus van wereldtitel beroofd'

Thijs Zonneveld kan er nog steeds niet bij wat er gisteren op het WK bij de Nederlandse vrouwen gebeurde. Hij leest Demi Vollering keihard de les.

WK André van den Ende

Thijs Zonneveld ging gisteren op Twitter direct na de koers al los op Demi Vollering en ook van buitenlandse media kreeg ze onderuit de zak (de gehele ploeg eigenlijk), maar de dag na het WK voor vrouwen doet de wieleranalist van het AD er nog een schepje bovenop.

Samenvatting van periode Gunnewijk

In de podcast In Het Wiel laat hij geen spaan heel van Demi Vollering en haar manier van rijden in Zürich. Hij kan z'n verbazing amper onder stoelen of banken steken tegenover podcastjemaatje Hidde van Warmerdam.

"What the fuck Hidde?! Ik kan dit niet uitleggen. Ik heb nog nooit zo'n slechte masterclass gezien. Oké, Tokio was misschien nog erger, maar dit komt in de buurt. Ik vind het echt schandalig wat Vollering allemaal gedaan heeft, ik vind het echt schandalig!"

Niet alleen Vollering kreeg het overigens te verduren, de hele Nederlandse ploeg reed raar en ook bondscoach Loes Gunnewijk kreeg nog een vileine opmerking voor de kiezen.

"Ik denk dat Nederland eigenlijk de ideale situatie had een ronde voor het einde met Vos en Markus vooraan. Het was eigenlijk al bizar dat er allerlei Nederlandse rensters achter Markus en Vos aan het rijden waren. Ik denk dat iedereen er wel achteraan heeft gereden van Nederland. Zeker Bredewold, Pieterse."

"Een betere manier om het tijdperk-Gunnewijk af te sluiten is er niet. Dit is de samenvatting van de periode Gunnewijk. Doe allemaal maar wat. Ga allemaal voor eigen kans, we spreken van tevoren allerlei dingen af, maar als je het in de wedstrijd allemaal voor jezelf wil doen, ga lekker je gang. Op een gegeven moment was het bij Nederland gewoon SD Worx tegen Visma."

Egoïsme en megalomanie

Maar Zonneveld heeft het toch vooral op Vollering zelf gemunt. Hij snapt er niks van. "Vollering weet ik veel hoe vaak op kop gereden. Die heeft er persoonlijk voor gezorgd dat eerst Markus de nek om werd gedraaid en daarna Vos de nek om werd gedraaid. En voor wat?"

"Wat denk je überhaupt te gaan doen tegen allerlei rensters die op papier al sneller zijn dan jij. Kopecky wint alle vlakke sprints van Vollering. Daar rijdt ze gewoon mee naar de finish, ze rijdt de laatste kilometer op kop. Ze gaat Roseman-Gannon halen, zelf. Dit is een soort combinatie van egoïsme en megalomanie, dat ze denkt dat ze gewoon iedereen zomaar uit het wiel kan sprinten."

Markus en Vos nog wel voor TeamNL?

De conclusie die Zonneveld rest is dat Vollering eigenlijk de ideale ploeggenote van Lotte Kopecky was. Nu zitten ze bij SD Worx ook bij elkaar in het team, maar toch valt gezien de geschiedenis wel uit te sluiten dat de Zuid-Hollandse dat bewust deed. Maar wat ze dan wel precies deed? Zonneveld vindt in ieder geval wel dat Markus en Vos wellicht even om een evaluatiemoment moeten vragen, om het eufemistisch uit te drukken.

"Vollering heeft al haar eigen ploeggenoten teruggehaald en daarna de sprint aangetrokken voor Kopecky. Het is echt ongelofelijk. Wat moet je hierna nog? Moet je op het volgende WK of de Olympische Spelen nog voor Vollering rijden als je haar ploeggenoot bent? Als ik Markus of Vos was, zou ik niet eens geselecteerd willen worden als zij wordt geselecteerd."

Overigens heeft Zonneveld wel een persoonlijke band met Riejanne Markus. Zij is de vrouw van Jasper Ockeloen, een boezemvriend van Zonneveld - niet dat zijn analyse daar per se door wordt gekleurd, want dit is wel zo ongeveer wat er gebeurde, maar we wilden het toch vermelden.

WK
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht