🎥 Intermarche-Wanty grapt: dit hielp Pogacar aan de wereldtitel

Nieuwe trainingsmethodes het geheim achter het succes van Pogacar? Betere voeding? Welnee... Bij Intermarché-Wanty hebben ze het échte antwoord!

Pelotonpraat André van den Ende

Tadej Pogacar deed zondag wat hij wilde in Zürich. De Sloveen was een klasse apart in het WK op de weg en reed al op honderd kilometer van de streep weg bij de andere favorieten. Pavel Sivakov probeerde het in de groep ervoor nog even, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in de Sloveen.

Pogacar en z'n gouden handdruk

In het laatste deel van de koers verloor Pogacar wel iets van zijn voorsprong op Mathieu van der Poel en de anderen, maar z'n leidende positie kwam nooit in gevaar. Hij kon alle tijd nemen om uitgebreid te juichen en z'n eerste wereldtitel te vieren.

Maar waar had hij die nu écht aan te danken? Waren het z'n nieuwe trainingsmethodes die er al het gehele seizoen voor zorgen dat hij als een raket in de rondte rijdt of was het toch iets anders?

Volgens WorldTour-ploeg Intermarché-Wanty wel, want zij wijzen een moment vlak voor de koers aan als beslissend. Een handdruk, letterlijk een gouden handdruk, met Biniam Girmay en het WK was gedaan, zo verklapt de ploeg in een filmpje op Twitter...

Het filmpje

Pogacar komt in 2025 nog drie keer in actie als wereldkampioen. Komende zaterdag rijdt hij in en rond Bologna de Ronde van Emilië, dinsdag staat de Tre Valli Varesine op het programma en een week later is het natuurlijk tijd voor de Ronde van Lombardije, waar hij voor de vierde achter elkaar probeert te winnen.

Dat zal hij wel moeten doen zonder de magische handdruk van Girmay, want de Eritreeër rijdt een ander programma. De winnaar van de groene trui in de Tour reed gisteren de thuiskoers van z'n ploeg, Binche-Chimay-Binche, en start woensdag nog in de Münsterland Giro.

Bekijk het originele bericht