Wout van Aert laat fiets uit onvergetelijke Tour van 2022 veilen: bijna 40.000 (!) euro voor het goede doel

De fiets van Wout van Aert uit de Tour van 2022 heeft bij een online veiling veel geld opgebracht voor het goede doel. 

Pelotonpraat Leon Janssen

De Wout van Aert van de Tour de France 2022 is verreweg de beste Wout van Aert die we ooit hebben gezien. De Belg haalde destijds gigantisch uit met drie ritzeges, de groene trui én een sleutelrol in het veroveren van het geel met de ploeg. De fiets waarop hij dat deed is nu geveild.

38.000 euro

Van Aert reed die bewuste Tour namens Jumbo-Visma op een Cervélo R5. Daarop knalde hij onder meer op imposante wijze naar de ritoverwinning in Calais. Die fiets heeft hij nu laten veilen bij een online veiling.

De Cervélo van de Belgische allrounder heeft maar liefst 38.000 euro opgebracht voor het goede doel. Het geld gaat naar Bremmen, dat kampen organiseert voor kinderen en tieners met het oog op ontwikkeling van veerkracht, positiviteit, zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl.

De fiets is compleet met echtheidscertificaat geveild, ondertekend door Richard Plugge. Op de achterkant van het certificaat stond een handgeschreven bericht van Van Aert, die bovendien een handtekening zette op de voorvork van de fiets.

"Ik vond het geweldig om op de Cervélo R5 te rijden. Niet alleen om punten te pakken in de heuvelritten, maar ook om het team te helpen in de jacht op de gele trui. Deze fiets maakte het mogelijk om mijn eerste groene trui te winnen", aldus Van Aert.

Bron: Catawiki
Bron: Catawiki

La Vuelta

In de voorbije Vuelta a España zagen we weer eens een glimp van de Van Aert die we ook in de Tour va 2022 zagen. De Belg won drie etappes, stond stevig in het groen en mengde zich ook in de strijd om de bollen.

Uiteindelijk liep de Ronde van Spanje uit op een drama. Van Aert kwam namelijk hard ten val aan het begin van de derde week. Het boegbeeld van Visma | Lease a Bike moest daarna zette tot overmaat van ramp een streep door de rest van zijn seizoen.

Bekijk het originele bericht