🎥 Haha! Bradley Wiggins heeft fantastsiche imitatie van Johan Museeuw in huis (die er zelf ook hard om kan lachen)

Bradley Wiggins was de laatste tijd veel in het nieuws vanwege z'n problemen, maar z'n humor is-ie niet verloren! 

Pelotonpraat André van den Ende

Bradley Wiggins ging de afgelopen periode door een diep dal, zowel op persoonlijk als financieel vlak ging het hem allesbhelave voor de wind. Maar gelukkig lijkt het weer wat beter te gaan met de excentrieke Brit. Zo verscheen hij onlangs in een nogal humorvolle rol op de Instagram van Johan Museeuw.

Wiggins imiteert Johan Museeuw

In het filmpje zit Wiggo achter het stuur en geeft hij een imitatie van de Leeuw van Vlaanderen ten beste - en maakt hij en passant even wat reclame voor fietsaccessoiresmerk Ekoï.

De imitatie is wat ons betreft spot on en ook Johan Museeuw kan het waarderen, want de Vlaming schrijft bij het filmpje op z'n Instagram: "Imitatie is de hoogste vorm van bewondering."

Het filmpje

De problemen van Wiggo (en hulp van Lance Armstrong)

Bradley Wiggins heeft al sinds zijn jeugd te kampen met mentale problemen. Z'n vader (een oud-baanwielrenner) verliet het gezin al vroeg en zijn stiefvader had last van losse handjes. Hij kreeg daarbovenop ook nog te maken met een wielercoach die hem misbruikte.

Tijdens zijn carrière had Wiggins moeite met het strakke stramien van een profwielrenner. Offseason verloor hij vaak van de drank. Hij was ook vatbaar voor depressies.

Na z'n carrière op de fiets ging het even wat beter met Wiggins, die onder andere voor Eurosport werkte als motorverslaggever, maar op den duur ging het toch weer mis. Hij verviel in oude patronen. Z'n bedrijf ging failliet en hij werd dakloos. Z'n advocaat zei er het volgende over: "Het is een puinhoop. Hij is alles, maar dan ook alles kwijt. Zijn huis, zijn tweede woning in Mallorca, zijn spaargeld en investeringen... Hij heeft geen stuiver meer."

Langzaam krabbelde Wiggins weer op, ook met hulp van Lance Armstrong die zcih wat over hem ontfermde en uitnodigde om een tijdje bij hem in zijn woning in Aspen te komen logeren. Wiggins was ook geregeld te gast in de The Move, de podcast van Armstrong.

Wiggins blij dat hij nog leeft

Wiggins liet in Tour of Britain, waar zijn zoon Ben aan meedeed, zelf ook van zich horen. Het gaat weer beter met hem. "Ik was hier als supporter, maar Ben is helaas gevallen", steekt hij eerst van wal over zijn zoon. Daarna beantwoordt hij de vraag hoe het nu met hemzelf gaat. "Ik maak het goed. Mentaal ben ik gezond. Ik was de weg een beetje kwijt, maar dat gebeurt wel eens bij elke man, hé", doet hij er eerst nog een beetje luchtig over.

Maar hij zat toch wel diep, geeft hij ook wel toe. "Momenteel ben ik blij dat ik nog leef. Ik heb donkere dagen gehad, maar het gaat goed. Wat de waarheid is rond de verhalen van een faillissement? Het is een lang verhaal. Ik kan niet alles zeggen, maar ik ben wel genaaid door veel mensen. Maar ik zal alles terugkrijgen", zei hij toen tegen Sporza.

Pelotonpraat
  • Instagram Johan Museeuw
Bekijk het originele bericht