Jasper Stuyven is duidelijk over favoriet WK gravel: 'Mathieu van der Poel is in topvorm, niemand die zijn voet naast hem kan zetten'

Jasper Stuyven is duidelijk over wie de absolute topfavoriet is voor het WK gravel: Mathieu van der Poel. 

Nieuws Tim Beck

Stuyven, die in Leuven een thuiswedstrijd zal rijden en het parkoers dan ook kent als zijn broekzak, vertelt in gesprek met Het Laatste Nieuws over het WK gravel van aankomend weekend, en daarin blijft ook de absolute topfavoriet niet onbesproken. Dat is Mathieu van der Poel.

Stuyven vertelt dat het geweldig nieuws is voor de organisator dat de nummer drie van het jongste WK op de weg erbij is, maar of dat voor hemzelf ook geldt, dat trekt hij lachend in twijfel. "Dat zal zondag moeten blijken. Als je hem vorige zondag bezig zag op het weg-WK in Zürich... Hij is in topvorm."

Daarbij zal de Nederlander ook op technisch vlak superieur zijn, verwacht Stuyven. "Hij beschikt over de klasse en de technische bagage om iedereen makkelijk onder druk te kunnen zetten en het verschil te kunnen maken."

Parkoers

Toch zal het geen speeltuin worden voor Van der Poel. "Ook al verwacht ik wel weerwerk van onder meer Mohoric, Florian en Giani Vermeersch. Maar Mathieu is de uitgesproken favoriet voor de wereldtitel. Niemand die zijn voet ernaast kan zetten."

Stuyven zelf is Europees kampioen gravel. Dus ook hij staat met de nodige ambities aan de start. "Het zou mooi zijn om mijn Europese trui in te ruilen voor een regenboogshirt. Maar dat wordt dus niet evident."

Het parkoers in Leuven kan Stuyven bekoren: in het begin de nodige hoogtemeters en daarna meer de technische passages. Positionering is van cruciaal belang op de snelle omloop. "Zit je té ver achteraan, dan kan je dat extra uitputten in het bochtenwerk en zuur opbreken bij een stevige tempoversnelling van de tenoren. Sowieso is het anders koersen dan op de weg. Je hebt ook geen ploegmaats. Al heb ik al horen waaien dat bepaalde jongens in dienst gaan rijden van Mathieu, haha."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht