🎥 Te lief filmpje! Ploeggenoot van Mathieu van der Poel trekt er op de fiets op uit met z'n bebrilde hond

Veel wielrenners hebben een hond die ze dan na de koers meteen opwacht, maar je kunt natuurlijk ook gewoon koersen mét je hond! 

Pelotonpraat André van den Ende

De voorbeelden van profwielrenners met een hond zijn legio. Op Dierendag een paar dagen geleden publiceerden we nog een (lang niet compleet) lijstje van profs die een trouwe viervoeter hebben. Maurice Ballerstedt staat daar niet in, maar maakt nu kans om met stip binnen te komen in het lijstje van volgend jaar.

Hond mee in rugzak

De Duitse ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Deceuninck heeft namelijk een heel lieve hond en die laat hij op bijzondere wijze uit. Het beestje krijgt een bril op en gaat in de rugzak mee op training.

Ballerstedt zette er een filmpje van op zijn Instagram en de beelden zijn te schattig om niet even te delen. In de tekst bij het filmpje grapt hij ook nog dat hij nu die 120 gram koolhydraten wel krijgt weggehapt in combinatie met z'n hond. En inderdaad, hij geeft wat te eten aan de hond in het filmpje.

Het filmpje

Maurice Ballerstedt rijdt inmiddels drie jaar voor Alpecin-Deceuninck, maar komt voort uit de opleidingsploeg van (toen nog) Jumbo-Visma. Hij reed twee seizoenen voor het Nederlandse development team alvorens hij de overstap maakte naar de ploeg van Mathieu van der Poel.

In die drie seizoenen heeft de in Berlijn geboren Ballerstedt nog geen koers gewonnen. Hij werd dit jaar wel tweede in de Ronde van Limburg (Belgisch Limburg) achter Dylan Groenewegen, maar voor snelle mannen als Arnaud De Lie en Alexander Kristoff). Hij werd vorig jaar ook een keer zesde in een Vuelta-etappe, ook in een sprintetappe, gewonnen door Alberto Dainese.

Ballerstedt heeft officieel nog geen contract op zak voor komend seizoen, maar het is goed mogelijk dat hij inmiddels al heeft verlengd bij Alpecin-Deceuninck en het nog niet naar buiten is gebracht.

Pelotonpraat
  • Instagram Maurice Ballerstedt
Bekijk het originele bericht