📸 Kleine vingertjes grijpen grote papahand: Tom Dumoulin is vader geworden!

Heel mooi nieuws over Tom Dumoulin! Hij is papa geworden en begeleidde dat nieuws met een fraaie foto. 

Pelotonpraat André van den Ende

Tom Dumoulin zagen we afgelopen zomer nog als wieleranalist van de NOS in actie bij onder andere de Tour de France, maar komende tijd zal hij zich gaan bezighouden met het analyseren van poepluiers. De Limburger is namelijk vader geworden van een zoontje met de naam Oscar.

Dumoulin krijgt kindje met vriendin Maxime

Hij bracht dat nieuws gisteren naar buiten op z'n Instagram. Bij een foto van een piepklein handje dat de vinger van Dumoulin vastgrijpt schrijft hij: "Welkom lieve Oscar Dumoulin! 8-10-24. Mama en Oscar maken het goed. Alleen maar liefde!"

Die mama van het kindje is Maxime Nieman, die als verpleegkundige in het Maastricht UMC werkt. Het stel is sinds begin 2023 samen. Eerder was Dumoulin vier jaar getrouwd met Thanee van Hulst, met wie hij 13 jaar een relatie had, nog voor hij een bekende wielrenner was dus.

De foto

Felicitaties

Onder de Instragram-post stromen de likes en de felicitaties uit de wielerwereld en de 'normale' wereld binnen. Claudia de Breij schrijft bijvoorbeeld: "Och wat mooi! Van harte lieve drie!" en ook Jochem Myjer laat zich niet onbetuigd: "Jaaaa geweldig!"

Uit de wielerwereld stroomden de likes binnen. Onder anderen Mathieu van der Poel, Thijs Zonneveld, Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Robert Gesink en Annemiek van Vleuten gaven hartje aan de post van Dumoulin.

Theatertour

Dumoulin zal zich eerst volledig storten op het vaderschap. Er vallen ook niet veel koersen meer te analyseren voor de NOS, want met de Ronde van Lombardije staat zaterdag wel zo'n beetje de laatste wegkoers op het programma - waar de NOS de rechten ook nog niet eens van heeft.

In het voorjaar zien we Dumoulin ongetwijfeld terug met de roodwitte plopkap van de NOS, maar je kunt hem ook gaan zien in het theater. Met Nando Boers, de schrijver van het boek Op Gevoel over de carrière van Dumoulin is hij vanaf maart te zien in onder andere Utrecht, Zwolle en Maastricht.

Bekijk het originele bericht