Boogerd: 'Ik zei tegen Camenzind: zorg dat je het geld meeneemt naar de Amstel Gold Race!'

In 1998 vochten Oscar Camenzind en Michael Boogerd een verbeten duel uit in de Ronde van Lombardije. De twee maakten een afspraak, maar Michael Boogerd wacht nog altijd op zijn geld...

Achtergrond Willem Sipkema

Volgens Boogerd hadden de twee met elkaar afgesproken dat de winnaar de nummer twee zou betalen: 40.000 Zwitserse frank om precies te zijn. "Eenmaal op het podium begon hij raar te doen. Opeens wist hij niets meer van de afspraak. Lekker dan, dacht ik. Maar hier laat ik het niet bij zitten", zegt Boogerd tegen de NOS.

Camenzind: 'Boogerd niet vriendelijk'

De NOS vroeg Camenzind uiteraard om een reactie en de Zwitserse oud-wereldkampioen houdt er een andere lezing op na.

Camenzind spreekt dit stellig tegen. "Er was geen afspraak. Maar sinds die dag is het nooit meer goed gekomen tussen ons. Twee jaar later kwam hij nog naar me toe in de Ronde van Valencia en vroeg hij waar zijn geld bleef. En dat ging niet vriendelijk."

Afzeggende Camenzind

Dat laatste beaamt Boogerd. "Ik zei tegen hem: 'zorg maar dat je het geld meeneemt naar de de Amstel Gold Race'. En toen zei hij de Amstel op het laatste moment af. Heel toevallig allemaal.

Geen geld dus, maar Boogerd zal er tijdens de Gold Race van 1999 misschien even maling aan hebben gehad, want hij won die wedstrijd namelijk in een spannende sprint met Lance Armstrong. Maarten den Bakker werd derde.

Bekijk het originele bericht