Red Bull-BORA voegt Gianni Moscon toe aan imposante nieuwe klassiekerkern: 'Maar we kijken ook verder dan de klassiekers'

De inmiddels 30-jarige Italiaan Gianni Moscon verlaat Soudal Quick-Step en rijdt volgend seizoen voor Red Bull-BORA-hansgrohe 

Nieuws Leon Janssen

Opnieuw slaat Red Bull-BORA-hansgrohe een flinke slag op de transfermarkt. Het Duitse team bouwde sinds de komst van Red Bull als hoofdsponsor al aan een imposante klassiekerploeg. Die wordt nu versterkt door de komst van de ervaren Gianni Moscon, zo meldt de ploeg in een persbericht.

'Dezelfde golflengte'

Moscon verlaat zodoende Soudal Quick-Step. De 30-jarige Italiaan reed pas één seizoen voor de ploeg uit België, maar zoekt zijn heil nu dus elders. "Ik ben super blij om me bij Red Bull-BORA-hansgrohe te voegen", aldus de allrounder op de teamwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Manager Ralph Denk haalde Moscon over om naar de Duitse ploeg te komen. "Vanaf onze eerste ontmoeting was het duidelijk dat we op dezelfde golflengte zitten", blikte Moscon terug. "Het vertrouwen dat Ralph en het team mij gegeven heeft, heeft me gemotiveerd."

Ook de Duitser is zeer verheugd over het aantrekken van Moscon. "Als ik aan Gianni's potentieel denk, denk ik aan Roubaix 2021: een indrukwekkende solo die alleen maar gestopt kon worden door een lekke band", aldus Denk.

Wegkapitein

Moscon is een geweldenaar op diverse terreinen, mits in topvorm. De Italiaan reed, zoals Denk aangaf, dus al goed in Roubaix. Daarnaast werd hij al eens derde in de Ronde van Lombardije. Bovendien heeft hij al diverse semi-klassiekers op zijn naam gescrheven in Italië en werd hij al twee keer nationaal kampioen tijdrijden.

"We hopen hem terug te brengen naar dat niveau", gaat de Duitse teammanager verder. "Met zijn ervaring, kijken we bovendien verder dan alleen de klassiekers. In de Tour de France van deze zomer zagen we hoe goed hij zijn rol als wegkapitein vervulde."

Imposante klassiekerkern

Moscon is niet de eerste topper voor de klassiekers die Red Bull-BORA-hansgrohe aantrok. De ploeg legde eerder al toptalent Laurence Pithie, de broertjes Mick en Tim Van Dijke, Oier Lazkano en de ervaren Jan Tratnik vast voor 2025.

Zij vormen een oersterke klassiekerkern samen met onder meer Jordi meeus en Danny van Poppel, die dit jaar al voor de ploeg reden. Ook voor op ander terrein kocht de ploeg al nieuwe materiaal in. Zo verwelkomt het ook de talenten Giulio Pellizzari en Finn Fisher-Black in het volgende seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht