Team Visma | Lease a Bike verliest Tim en Mick van Dijke aan Red Bull-BORA-hansgrohe: 'Volgende stap zetten hier'

De broers Tim en Mick van Dijke rijden volgend jaar in dienst van Red Bull-BORA-hansgrohe. 

Dijke

De Van Dijke-broers braken dit jaar definitief door bij Team Visma | Lease a Bike. Vooral in Parijs-Roubaix speelden ze een prominente rol in de finale. De Nederlandse ploeg wilde dan ook graag verlengen met de Zeeuwen, maar de Van Dijkes kiezen voor een nieuw avontuur.

Ze rijden namelijk de komende seizoenen voor het Red Bull-BORA-hansgrohe van teammanager Ralph Denk, die uitermate blij is met het vastleggen van de Nederlanders. "Met het binnenhalen van Mick en Tim gaan we door met onze transferstrategie en brengen we meer jongeren in het team. Het zijn twee krachtige en snelle renners."

De Van Dijkes gaan een grote rol krijgen in het klassieke voorjaar. Samen met de andere nieuwelingen Laurence Pithie en Oier Lazkano. "Met hun fysieke gesteldheid is dit een combinatie die geschikt is voor het klassieke voorjaar. Het geeft ons bovendien nog meer mogelijkheden in onze sprintvoorbereiding."

Mike Teunissen

De broers zijn uiteraard zeer tevreden met de transfer. Mick: "Ik ben erg enthousiast om de komende jaren deel uit te maken van Red Bull-BORA-hansgrohe. Ik geloof dat ik samen met het team de volgende stap in mijn carrière kan zetten." Tim: "Ik ben erg blij om dit nieuwe avontuur te starten. Ik kan niet wachten om samen te werken en deel uit te maken van het team!"

Naast het voorjaar waren de Van Dijkes ook belangrijke krachten in de sprinttrein van Olav Kooij, die niet veel mannen meer overhoudt op deze manier. Al meldde WielerFlits onlangs dat Mike Teunissen gaat terugkeren bij de ploeg om de Van Dijkes op te volgen.

Nieuws
  • Cor Vos