Ethan Hayter over INEOS Grenadiers: 'Het was een lastig jaar voor me, dat alleen maar lastiger werd toen mijn transfer bekend werd'

De status van INEOS Grenadiers brokkelt steeds sneller af. Ethan Hayter, die volgend jaar vertrekt, doet ook zijn zegje. 

Nieuws Tim Beck

Hayter, die als een komeet doorschoot in de wielerwereld maar dat niet heeft kunnen doorzetten, kende net als veel van zijn teamgenoten een moeilijk seizoen. Dat kwam tot een kookpunt met de niet-selectie van Tom Pidcock voor de Ronde van Lombardije. Net op het moment dat de Brit juist in goede vorm stak.

Hayter rijdt volgend seizoen voor Soudal Quick-Step, waar hij zijn carrière weer nieuw leven hoopt in te blazen. "Het werd na vijf jaar bij INEOS wel tijd om te vertrekken. Al is het een schitterende ploeg, met een enorme passie voor de koers", liet hij weten aan Eurosport.

Intern lijkt het niet van een leien dakje te gaan binnen de Britse ploeg. Zo vertrok er het nodige personeel de laatste tijd en worden er ook weinig renners met een grote naam meer vastgelegd.

Hayter: "Ik weet niet wat er aan de hand is. Het was een lastig jaar bij de ploeg voor mij. Toen eenmaal bekend werd dat ik weg zou gaan, werd het alleen maar lastiger. Ik wens ze echt het beste voor de toekomst, maar ik denk dat er nog wel het een en ander gaat veranderen."

Transfers

Naast Hayter vertrekken ook Luke Rowe en Jonathan Narvaéz met zekerheid bij de ploeg. Ook Pidcock leek de ploeg te gaan verlaten, maar omdat hij een doorlopend contract heeft, moeten de twee ploegen én renner akkoord zijn met de transfer. In dit geval zou Pidcock naar Q36.5 Pro Cycling gaan. INEOS Grenadiers heeft de stekker echter uit de transfer getrokken en houdt de kopman aan zijn contract.

Wat betreft nieuwelingen presenteerde INEOS Grenadiers voorlopig vijf nieuwe namen: Bob Jungels (Red Bull-BORA-hansgrohe), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck), Victor Langelloti (Burgos-BH), Samuel Watson (Groupama-FDJ) en belofte Peter Oxenberg (Team ColoQuick).

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht