Campenaerts hoopt met Visma | Lease a Bike Tour de France te winnen: 'Hopelijk dat Vingegaard klaar is om hem ervan langs te geven, haha'

Victor Campenaerts kende een topjaar met etappewinst in de Tour de France. Vanaf volgend jaar heeft hij bij Team Visma | Lease a Bike een heel ander doel. 

Nieuws Tim Beck

Campenaerts tekende een contract voor drie seizoenen bij de Nederlandse topploeg, waarvoor hij in het verleden ook al uitkwam. Hij ging weg omdat hij voor eigen kans wilde rijden. Na ritzeges in de Giro d'Italia en Tour de France en het verbreken van het werelduurrecord vindt Campenaerts het tijd om een andere droom te verwezenlijken: met de ploeg de Tour de France winnen.

In gesprek met de podcast Matt Stephens Unplugged vertelt hij over zijn afwegingen. "Ik denk dat ik nog kan winnen, maar dat het moeilijk is om iets te doen dat groter is dan het winnen van een etappe in de Tour de France of het werelduurrecord verbreken."

"Wat nog mooi zou zijn op mijn palmares is om onderdeel te zijn van de ploeg die de Tour de France wint. Daar ben ik heel gemotiveerd voor. De selectie halen zal al moeilijk worden, maar dat is wel wat ik wil."

Over Team Visma | Lease a Bike zegt Campenaerts dat het de ploeg is die het beste past bij de persoon die hij is. Na zijn eerste periode bleef hij ook contact houden met Mathieu Heijboer. "We hebben een goede relatie gehouden. We hebben een goede connectie en praatten over van alles. Als er innovaties waren, als iemand een nieuwe tijdritpak had, dan spraken we daarover."

Tadej Pogacar

Als Campenaerts zijn droom wil waarmaken zal hij met de ploeg voorbij Tadej Pogacar moeten. "Wat hij heeft laten zien, is zo geweldig. Het is geen misdaad om te zeggen dat het beetje saai werd om naar te kijken. Hij valt aan en niemand twijfelt nog of hij het kan afronden."

"Tadej is zo goed op dit moment. Ik hoop dat Vingegaard geen tegenslagen meer kent en klaar is om hem ervan langs te geven, haha. En om wielrennen weer spannend te maken tot de laatste meters van de koers."

Campenaerts denkt dat Pogacar wellicht nog beter kan worden. "Hij is nog niet over zijn top. We hebben een Jonas in top- topvorm nodig. Ik hoop dat Remco nog een paar stappen kan zetten in de goede richting. Als je drie renners hebt die ervoor vechten, dan wordt het natuurlijk een stuk spannender."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht