🎥 Zingende eekhoorn blijkt inderdaad Wout van Aert: bekijk hier de beelden! 'Zelfs eigen moeder dacht niet dat Wout in het pak zat' 

De geruchten waren er al langer, maar vrijdagavond ontmaskerde hij zichzelf: Wout van Aert zingt als eekhoorntje. De beelden, zijn reactie en die van een boezemvriend!

Pelotonpraat André van den Ende

Nairo Quintana ging hem in Colombia voor (hier de eveneens hilarische beelden), maar ook Wout van Aert liet zich verleiden tot een verkleed-en-zing-avontuur in The Masked Singer. Vrijdagavond werd de eekhoorn ontmaskerd in het populaire programma dat in Vlaanderen door VTM wordt uitgezonden.

Van Aert gaf hints

En die eekhoorn bleek dus inderdaad Wout van Aert te zijn. Veel kijkers dachten al dat hij in het superheld-achtige pak van de eekhoorn schuil ging. Daar waren verschillende hints voor. Zo plaatste Van Aert in mei eens een emoji van een eekhoorntje bij een route op Strava die volgens hem de vorm van een eekhoorn had.

Ook ontwaarden ze een Kempens accent bij de eekhoorn als die na het zingen praatte en zong hij in het eerste zinnetje het woord Jumbo, de vorige naam van Van Aerts ploeg Visma | Lease a Bike.

Vrijdagavond zette de eekhoorn zijn masker dan echt af en kwam er het lachende gezicht van Wout van Aert onder vandaan. De drievoudig wereldkampioen veldrijden en negenvoudig etappewinnaar in de Tour de France zei dat hij er zin in had gehad, maar het toch ook wel spannend vond.

Alleen z'n vrouw wist op voorhand dat hij in het pak zou zitten. Van Aert wist dat hij een eekhoorn zou zijn, maar stond nog wel even te kijken van het pak dat ze voor hem hadden gemaakt. "Ik wist dat ik een eekhoorn zou zijn, maar toen ik het kostuum zag, dacht ik wel even: 'what the f*ck'". Ik had een schattig beertje verwacht, maar geen latex-superman-pak."

Het filmpje

Hieronder zie je hem zingen met het masker af. Zoals met het masker op zong hij het nummer Song 2 van de Britse band Blur. Twitteraar Kilow vond dat ook nog wel hilarisch omdat Van Aert de laatste jaren na al zijn zeges ook veel tweede plekken verzamelde.

Trainingsmakker Daan Soete wist ook van niks

Alleen z'n vrouw Sarah De Bie wist dus dat Wout in de huid van een eekhoorn was gekropen en dat zorgde bij vrienden uiteraard ook voor de nodige hoofdbrekens. Van Aert traint veel met crosser Daan Soete en die kwam er op den duur ook wel achter dat zijn trainingsmaat in het pak van de eekhoorn moest zitten.

"Zelfs zijn eigen moeder dacht niet dat Wout in het pak zat, dan ben je een goede Masked Singer." Soete kon het eerst ook niet geloven, maar bij een nadere inspectie van de beelden zag hij het ineens.

"Ik heb toen echt eens goed naar de stem geluisterd, maar kon die niet linken aan Wout. Al kon het wel, want erg goed zong hij niet. Pas toen ik de dansmoves van eekhoorn bekeek, begon ik echt te geloven dat hij het was. De manier waarop hij wandelde en bewoog ... Dat was hélemaal Wout. En al weet ik dat hij niet de beste danser is, die choreografie tot een goed einde krijgen, was écht wel een straffe prestatie."

Bekijk het originele bericht