Bert De Backer denkt niet dat Roglic gaat Tour gaat winnen: 'Bang als ik achter hem rijd'

Primoz Roglic en Jumbo-Visma lijken tot dusver oppermachtig in de Tour de France, maar Bert De Backer denkt niet dat de Sloveen het geel naar Parijs brengt. "Ik heb er niet zoveel vertrouwen in dat hij veilig aan de finish komt", stelde De Backer gisteravond in Vive le Vélo.
Bert De Backer denkt niet dat Roglic gaat Tour gaat winnen: 'Bang als ik achter hem rijd'

De Backer was met onder meer Zdenek Stybar te gast bij Vive le Vélo. De Tsjechische renner van Deceuninck-Quickstep ziet Roglic juist wel als favoriet. "Ze hebben zoveel overschot. Het zou echt om moeten draaien, dat Roglic ineens veel minder wordt en Bernal veel beter", stelt Stybar. "Maar ik zie dat eigenlijk niet gebeuren."

De Backer is het daar niet mee eens en wijst op Roglic z'n gebrek aan stuurmanskunst. "Ik weet niet wie gaat winnen, maar mijn gevoel zegt dat dat niet Roglic is. Ik heb hem een paar jaar geleden, toen hij net begonnen was met koersen, in de Giro gezien", vertelt hij. "Ik word er bang van als ik achter hem rijd, dus ik heb er niet zoveel vertrouwen in dat hij veilig aan de finish komt. Ik vraag me af of hij zich 3 weken kan focussen om het op een verstandige manier aan te pakken. Hij heeft wel al een koers van drie weken gewonnen, maar het is een gevoel."

  • Primož Roglič

Laatste nieuws