Oscar Sevilla (46) plakt er nog een jaartje aan vast

Oscar Sevilla krijgt geen genoeg van koersen. De inmiddels 46-jarige Spanjaard plakt er nog een seizoen aan vast. Sevilla werd in 1998 prof bij Kelme.

Oscar Sevilla (46) plakt er nog een jaartje aan vast

Op de Instagram-pagina van Medellín, het team waar hij sinds 2017 voor koerst, laat de 46-jarige Sevilla weten er nog een jaartje aan vast te plakken. Sevilla werd in 1998 prof bij Kelme en was rond de eeuwwisseling één van de beste ronderenners van het peloton. In 2001 (Remco Evenepoel zat toen nog in de luiers) werd hij 7e in de Tour en 2e in de Vuelta. Na een jaartje Phonak stapte hij in 2005 over naar T-Mobile, maar werd in 2006 ontslagen omdat hij betrokken was bij Operacion Puerto, de dopingzaak rondom Eufemiano Fuentes. Sindsdien reed hij voor continentale ploegen als Rock Racing en Relax GAM. Sinds 2011 rijdt hij voor Colombiaanse ploegen en weet hij in het Zuid-Amerikaanse circuit altijd z'n overwinningen nog mee te pakken. Zo won hij in 2018, nadat de aanvankelijke winnaar Gonzalo Najar tegen de lamp liep, de Ronde van San Juan te winnen.

Sevilla is niet de enige veertiger die er mee doorgaat. Davide Rebellin, 49 inmiddels, blijft voorlopig ook nog koersen.

Nieuws
  • Cor Vos