Robert Gesink: 'Na m'n carrière zal ik waarschijnlijk meer fietsen dan nu' 

De Achterhoeker vindt fietsen veel te leuk - en gelijk heeft-ie!

Achtergrond André van den Ende

Wie Robert Gesink op Strava volgt ziet de ene monsterrit na de andere verschijnen. Hij is een echt trainingsbeest. Nu de Achterhoeker in Andorra woont, gaat hij als het even kan naar buiten - ook in de winter - maar als dat door sneeuwval niet mogelijk is, maakt hij ook zonder probleem ritten van 4 uur op Zwift.

Toch denkt de voormalig kopman en huidig meesterknecht van Jumbo-Visma dat hij na z'n carrière meer op de fiets zal zitten dan nu, zo zegt hij in de podcast In Het Wiel van het AD. "Dan hoef ik geen verplichte rustdagen meer te nemen", aldus liefhebber Gesink, die wilde plannen heeft. "Ik wil nog dwars door Japan fietsen, en van Noord- naar Zuid-Oregon in de Verenigde Staten. Ik wil naar Patagonië."

Maar mevrouw Gesink en de kinderen kunnen ook opgelucht ademhalen, want ze gaan Robert Gesink wel vaker zien. "Ploegleider word ik sowieso niet na mijn actieve loopbaan. Dan ben ik weer 200 dagen van huis. Verder ben ik nog niet echt bezig met stoppen overigens. Er is een oud gezegde: als de renner over stoppen nadenkt, dan is hij eigenlijk al gestopt. Dus ik blijf voorlopig gewoon aan fietsen denken. M'n contract loopt na dit seizoen af. Dan wil ik nog zeker twee jaar door."

In de podcast heeft Gesink het verder over doping en vertelt hij een leuke anekdote over de afgelopen Vuelta, waarin hij uiteindelijk aan de ploegleidersauto van UAE moest vragen of Roglic de ronde gewonnen had, nadat hij in de grupetto zat en de radioverbinding was weggevallen.

"Ik hoorde nog dat Carapaz 20 seconden voorsprong had op Primoz, toen viel de verbinding weg. Ik dacht: toch niet weer hè. Later zag ik alleen de auto van UAE in de buurt. Maar ik dacht: bekijk het maar, daar ga ik het echt niet vragen. Weer wat later toch maar gedaan. Hij zei: Primoz heeft gewonnen. 'Je wil niet weten hoe blij ik ben dat van jou te horen', antwoordde ik."

Hier beluister je de hele podcast

Bekijk het originele bericht