Nederlander Sybren Welling wint 6e etappe Tour du Cameroun

Sybren Welling heeft de zesde etappe van de Tour du Cameroun gewonnen. De renner, uitkomend voor het Global Cycling Team, was in een sprint bergop de snelste van een kopgroep van 11 man. In het algemeen klassement is hij nu de best geklasseerde Nederlander, op de zestiende plek.

Nederlander Sybren Welling wint 6e etappe Tour du Cameroun

Welling rijdt de Tour du Cameroun namens het Global Cycling Team, een wisselend gezelschap van voornamelijk Nederlandse renners dat (zoals de naam al doet vermoeden) koersen over de hele wereld rijdt. Eerder in de Tour du Cameroun had het team al succes met een tweede plek van Peter Merx, in de tweede etappe.

De 26-jarige Welling, normaal gesproken als elite zonder contract uitkomend voor WV de Kannibaal uit Peize en vorig jaar tiende op het NK Strandrace, was in de sprint sneller dan Abou Sanogo uit Ivoorkust en Paul Daumont uit Burkina Faso.

In de zinderende hitte, het was 40 graden, sprong Welling na iets meer dan 50 kilometers mee met een kopgroep. "We hebben 100 kilometer met z'n elven gereden", vertelt de etappewinnaar aan Wieler Revue. Ondanks de hitte hield hij het hoofd koel. "Er zaten gelukkig wat klassementsrenners bij, dus ik kon mooi profiteren tot de laatste 250 meter."

Vandaag hebben de renners een rustdag. "We hebben een beetje aan het strand gehangen. Ik zal geen foto's toesturen om jullie niet jaloers te maken", lacht Welling. "Morgen is een dag voor de klimmers, maar zondag is er wellicht nog een kans voor ons."

Clovis Kamzong maakte ook onderdeel uit van het groepje waar Welling in zat en neemt de leiding over van de Fransman Alexandre Leonien. De Tour du Cameroun duurt nog tot en met zondag.