Roglic niet meer van start in negende etappe

Primoz Roglic verschijnt niet meer aan de start van de negende etappe. De vooraf tot een van de twee topfavorieten bestempelde Roglic zet een punt achter de Tour de France.

Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Het is een aangekondigde opgave, want Roglic zakte er de laatste twee dagen compleet doorheen. De kopman van Team Jumbo-Visma kampt met te veel verwondingen na zijn eerdere valpartijen. "We hebben deze beslissing samen genomen", vertelt Roglic. "Het heeft geen zin om door te gaan zoals het op het einde ging. We gaan proberen om te herstellen en ons te focussen op de nieuwe doelen die komen gaan. Ik dacht niet meteen dat het over zou zijn na die valpartij, want ik ben iemand die in het moment leeft. Ik ging er dag voor dag doorheen, maar na een paar dagen zag ik dat het me nergens naartoe bracht."

In de tijdrit deed Roglic nog een wonderlijke inspanning. Met uiteindelijk een zevende plek in de daguitslag. "Ik verraste mezelf, maar meteen erna voelde ik me weer heel slecht en had ik veel pijn. De tijdrit was kort, maar met de langere en zwaardere etappes is het gewoon te veel voor mijn lichaam. Ik kan niet verder racen. Ik ben heel teleurgesteld, maar onder de streep moet ik het accepteren en moet ik weer optimistisch zijn om naar de toekomst te kijken."

Nieuws
  • Cor Vos