Wat eten wielrenners tijdens de Tour? Thomas De Gendt geeft ons iedere dag een kijkje in de keuken

De tijd van borden vol te lang gekookte pasta en slappe haricots verts is voorbij...

Pelotonpraat André van den Ende

Als je oud-renners mag geloven was het eten in de Tour bijna een zwaardere opgave dan de etappes zelf: elke dag hetzelfde menu, dat bestond uit veel te gare pasta en nog veel doder gekookte haricots verts.

Tegenwoordig is alles anders. Elk team heeft een eigen diëtist en kok. Dat zorgt ervoor dat de renners nu heel afwisselend eten en alle voedingsstoffen tot zich krijgen die ze nodig hebben voor drie weken door Frankrijk fietsen.

Gezond eten uiteraard, maar de foto's die Thomas de Gendt (bijna) iedere dag tussen z'n grappen en grollen door op Twitter plaatst laten zien dat dat ook heel lekker kan zijn! Hieronder zie je de haute cuisine die bij Lotto-Soudal op het menu stond dusver. Het water loopt je in de mond na het bekijken van de foto's!

Eerste etappe

Tweede etappe

Vierde etappe

Vijfde etappe

Zesde etappe

Achtste etappe

En na de helse negende rit liet Thomas zien dat het heus niet altijd op stand dineren is...

Bekijk het originele bericht