Lefevere: 'Alaphilippe koerst veel te zot'

Julian Alaphilippe boekte meteen op de eerste dag een fraaie etappezege in de Tour de France. De rest van de ronde laat hij zich ook vaak van voren zien, maar ploegbaas Patrick Lefevere vindt dat de Fransman enigszins met zijn krachten smijt.

Alaphilippe
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Alaphilippe liet zich onder meer in de rit over de Mont Ventoux constant zien. Iets waar Lefevere niet helemaal over te spreken was, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. "In die rit over de Ventoux had hij beter even gewacht, want in een grote groep kon hij zich veel meer verstoppen. Julian koerst veel te zot. Het is zo dat hij zo al grote successen heeft behaald. Hij is het gewend om impulsief te koersen. Als wereldkampioen in eigen land wil hij zijn trui tonen natuurlijk. Maar tegelijk weegt die trui ook op hem. Vanaf het moment dat Julian beweegt, zit er veel volk op zijn wiel."

Het is een kritische noot, maar Lefevere vertelt tegelijkertijd dat hij Alaphilippe niets kwalijk kan nemen. "Wat hij in de eerste etappe deed, was echt een groot nummer. Julian heeft niet dat wat hij twee jaar geleden had toen hij vijfde eindigde in het klassement, maar toen koerste hij ook anders. Dat was meer volgen dan aanvallen. In het peloton hoor je nu ook dat Julian ongelooflijk sterk is. Jan Bakelants sprak me er net nog over aan: 'Hoe rijdt die hier rond?' Julian is misschien een beetje impulsief, maar alles wat hij doet, is met de beste bedoelingen. We nemen hem niks kwalijk. Kwaad zijn op Julian, daar ben ik nooit in gelukt."

Nieuws
  • Cor Vos