Tokio | Roglic toont andermaal veerkracht: 'Ik ben altijd erin blijven geloven'

Primoz Roglic behoorde voor de olympische tijdrit tot een plukje favorieten, maar de onbetwiste topfavoriet was de kopman van Team Jumbo-Visma zeker niet. Toch stond er geen maat op Roglic, die met deze gouden plak zijn zomer toch weer goed maakt.

Roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

Roglic en veerkracht: inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nadat hij vorig jaar op dramatische wijze de Tour de France verloor, won hij later in het seizoen doodleuk Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta a España. Dit jaar viel hij met een blessure aan zijn stuitje uit in de Tour, maar met deze gouden plak maakt hij zijn zomer toch weer goed. "Het was lastig om mijn hoofd erbij te houden, zeker als dingen niet gaan zoals je wil", vertelde hij aan Cyclingnews.com. "Maar uiteindelijk ben ik altijd hard blijven werken. Ik ben er altijd in blijven geloven. Alles is mogelijk, maakt niet uit op welke dag."

Al bij het eerste tussenpunt was Roglic de snelste in de race tegen de klok. Stelselmatig breidde de Sloveen zijn voorgift uit. "Ik heb alles gegeven en had ook niets te verliezen. Ik ging er vol voor vanaf het begin en heb voor elke kilometer gevochten. Dat ging goed, want mijn tijd was klaarblijkelijk genoeg voor de gouden plak. Al het zware werk heeft zich terugbetaald. Al het werk dat we erin heb gestopt. Het is superlastig om te winnen, zelfs de thuiswedstrijd om de hoek. Deze is voor mij heel speciaal, daarom ben ik heel blij."

Nieuws
  • Cor Vos