Iserbyt spoelt EK-kater door in Superprestige Niel: 'De sprint was er eentje van stervende zwanen'

Eli Iserbyt heeft de Superprestige in Niet op zijn naam geschreven. Na een heerlijke strijd met Toon Aerts was hij in de sprint net iets sneller.

Iserbyt

Al in de eerste ronde werd duidelijk welke vijf renners er om de dagzege zouden strijden: Toon Aerts, Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Lars van der Haar en Laurens Sweeck. Die laatste kreeg alleen af te rekenen met materiaalpech, waardoor hij vooraan wegviel. Met de overgebleven vier was het lange tijd stuivertje wisselen op kop van de koers, maar zeker in de belangrijke zandpassage was Iserbyt keer op keer de betere van de vier.

In de voorlaatste ronde reed de Belg daardoor weg van zijn concurrenten, maar het was Aerts die de vinnige Iserbyt onder druk bleef zetten. In de laatste ronde keerde hij terug aan kop en direct sloeg hij een aardig gat op Iserbyt, maar de zandpassage wachtte nog. Daar had Aerts constant moeite mee en ook in de laatste ronde zorgde het zand ervoor dat Iserbyt terugkeerde. Het eindigde uiteindelijk in een lange sprint, waarin Iserbyt net de betere was. Wel week hij enigszins van zijn lijn af, maar niet genoeg voor de jury om hem te diskwalificeren.

Iserbyt na afloop: "De laatste ronde reed ik lek, dat was even om te janken. In de laatste ronde had ik mijn slechtste zandpassage van allemaal, maar Toon was nog slechter. De sprint was van stervende zwanen. Ik wist dat hij rechts van me zat. Ik ging een beetje van mijn lijn, maar ik denk dat er ruimte genoeg was. Het was een mooie cross voor iedereen. Voor mij was het aanpassen aan de rest, want Lars en Toon waren ook heel goed. Het doet deugd om te winnen."

Cyclocross
  • Cor Vos