Van der Poel na Mixed Relay: 'Ik heb mijn inspanningen kunnen doen, maar al met al een hele slechte dag'

Mathieu van der Poel werd door Annemiek van Vleuten gevraagd mee te doen aan de Mixed Relay, maar het werd een zeer slechte dag.

World Championships Mixed Relay  2022

Zowel bij de mannen als de vrouwen reed Nederland namelijk lange tijd met slechts twee van de drie. Eerst kreeg Bauke Mollema te maken met kettingproblemen, terwijl Annemiek van Vleuten net na de start hard ten val kwam. Uiteindelijk strandde Nederland nog op een vijfde plek op veertien seconden van de bronzen plak.

Van der Poel reageerde na afloop bij de NOS. "Alles ging mis wat er mis kon gaan. Ook heel snel in de koers. We hebben geprobeerd het beste ervan te maken. Ik heb mijn inspanningen kunnen doen die ik voor ogen had, maar al met al een slechte dag."

Het was onmogelijk om met twee op te boksen tegen drie, vertelt Van der Poel. "Met twee in plaats van drie rijden scheelt enorm. Niet alleen qua beurten, maar je zit ook gewoon langer in het wiel om nog even te herstellen. Die andere landen zijn ook met drie toptijdrijders en dan is het gewoon onmogelijk goed te maken."

Een enorme pechdag dus voor de Nederlanders. "Bij de vrouwen gaat het dan nog eens mis. Ik hoop niet dat Annemiek te gekwetst is, want die val zag er lelijk uit. Dat vat de dag een beetje samen. Het is jammer, want we hadden de ploeg om voor een medaille te strijden. Niets aan te doen."

Geen categorie
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022