Movistar, Arkéa-Samsic en Jayco-AlUla onthullen nieuwe truitjes voor 2023

Een nieuw seizoen betekent nieuwe truitjes. Movistar Team, Jayco-AlUla en Arkéa-Samsic onthulden hun nieuwe outfit op nieuwjaarsdag.

Trofeo Pollença 2022

Aangezien het wegseizoen over twee weken al wordt afgetrapt in Australië, is het hoog tijd dat wielerteams hun nieuwe truitjes presenteren. De meeste wielerteams deden dat al in december. De rest deed het bij aanvang van het nieuwe jaar.

Movistar Team

De Spaanse formatie van Eusebio Unzué behoudt traditioneel haar blauwe kleuren. De trui is iets donkerder blauw geworden en de broek is voortaan zwart. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten krijgt uiteraard een regenboogexemplaar van die trui.

Belangrijkste nieuwkomers zijn de Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria en de Portugese klimmer Ruben Gerreiro. Zij moeten het vertrek van Alejandro Valverde opvangen.

Arkéa-Samsic

De Franse formatie maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de WorldTour. Ze doet dat in dezelfde rood-zwarte kleuren (en zonder Nairo Quintana). De trui ondergaat enkele lichte wijzigen. Zo maakt fietssponsor Canyon plaats voor Bianchi. Aan de mouwen is er een dunne rand in het typerende appelblauwzeegroen van de Italiaanse fietssponsor toegevoegd.

Jayco-AlUla

Zeg niet meer BikeExchange-Jayco. De Australische formatie van onder meer Dylan Groenewegen nam AlUla aan boord als co-sponsor. AlUla is een stad in Saudi-Arabië dat zich wil profileren als fietsparadijs.

De lichtblauwe tinten op de trui blijven behouden en er is iets meer witruimte. De vrouwenploeg onderscheidt zich van de mannen met een paarse streep op de mouwen, broek en col.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/Cor Vos © 2022